L’FCF presenta el primer informe sobre els avanços en la implementació de l’Agenda 2030
FS Notícies | 18/06/2021
La Federació Catalana de Futbol fa balanç sobre els primers mesos treballats en la implementació de l’Agenda 2030 i el seu camí cap a la contribució per impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) al futbol i futbol sala català.
L’FCF presenta el primer informe sobre els avanços en la implementació de l’Agenda 2030

Els primers passos de l’Agenda 2030. La Federació Catalana de Futbol presenta el primer informe sobre els avanços en la implementació de l’Agenda 2030 i l’adhesió de l’FCF al Pacte Mundial de les Nacions Unides compartint una gestió d’ètica i de responsabilitat basada en la contribució a la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Per tal de conèixer la feina feta fins al moment i aprofundir en el món de la sostenibilitat, accedeix a l'informe fent clic AQUÍ o bé, fent clic sobre la següent imatge i accediràs a un arxiu interactiu:

Un projecte a llarg termini

La Federació Catalana de Futbol, en els darrers anys, ha contribuït en la sostenibilitat econòmica i social, a través de l’impuls de campanyes i de bon govern amb la transparència i de compliance penal. Tot i això, l’FCF vol seguir avançant en aquest progrés i establir un equilibri entre les tres dimensions: econòmica, social i ambiental. Per aquest motiu, la Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol va assumir el compromís, el setembre del 2020, d’establir els fonaments per implementar l’Agenda 2030 de Nacions Unides al futbol i futbol sala català.A partir d'aquest moment, una vegada definit el Pla d'Actuació i concretats els Grups d'Interès, l'FCF a través d'un procés participatiu va escollir a quins ODS vol contribuir, en aquest cas 8 i es va adherir al Pacte Global de Nacions Unides i a l’Aliança Catalunya 2030. Es va constituir la Comissió Assessora de l’Agenda 2030 de l'FCF, es va adaptar i adoptar la imatge gràfica de l'Agenda 2030 de l'FCF, es va seleccionar i mesurar els indicadors de partida pel seguiment dels ODS, entre altres aspectes i, finalment, s'ha presentat el primer informe sobre els avanços en la implementació de l'Agenda 2030: REPORTEM EL PROGRÉS

BALANÇ PRIMER INFORME AGENDA 2030
TASQUES REALITZADES COM?
  • Avaluar el grau de coneixement de l’Agenda 2030 dels Grups d’Interès
TEST ODS
  • Localitzar els ODS a l’FCF

Pla d'actuació

- Declaració de la JD

- Campanya de Comunicació

  • Constitució i 1ª reunió de la Comissió Assessora
Acta Comissió Assessora
  • Adaptar i adoptar la imatge gràfica de l’Agenda 2030 a la Federació
Materials de comunicació
  • Iniciar l’elaboració dels continguts i disseny de la Web Agenda 2030 
Web Agenda 2030
  • Iniciar l’elaboració dels continguts digitals de l’Agenda 2030 
En procés
  • Prioritzar ODS i fites i visualitzar el posicionament dels Grups d'Interès

- Anàlisi de Materialitat

- Mecanismes de participació

  • Seleccionar i mesurar els indicadors de partida pel seguiment dels ODS 
Indicadors clau
  • Alinear el Pla Estratègic del l’FCF amb els ODS
Alineem el P.E.
  • Informar del grau d’avanç en la implementació de l’Agenda 2030
Reportem el progrés

La Federació Catalana de Futbol continua treballant amb els objectius proposats durant aquest 2021 i, en els pròxims dies, obrirà un apartat específic dins el portal web de l’FCF.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.