L’Aragó s’emporta la victòria contra Canàries en un duel equilibrat
El conjunt aragonès reacciona a temps per tombar un combatiu combinat canari per 4 a 2 i debuta amb un treballat triomf al Grup D.
ARAGÓ
4 - 2
CANARIES
ARAGÓ
Diego Crespo, David Marqués, Guillermo Inés, Pablo Salas, Sergio Álvarez, Lucas Marín, Sergio Martínez, David Sanjuan, Santiago Claver, Luís Ubeda, Ángel Cirez i Antonio Navarro.
CANARIES
Efrén Jiménez, Miguel Rocha, Iván González, Alfredo Lafeé, Álvaro Cabrera, Mateo González, Monir Saghir, Óscar Chillón, Guillermo Martín, Iker Jiménez, Jorge González i Ian Santiago.
David Sanjuan (1-0, 5’); David Sanjuan (2-2, 18’); Sergio Álvarez (3-2, 19); Ángel Cirez (4-2, 26’).

Guillermo Martín (1-1, 17’); Álvaro Cabrera (1-2, 18’).

Ian Santiago (19’).
Xavier García Sánchez i Víctor Pasamontes Remisa (àrbitres), i Javier Bellido Zambrano (cronometrador).

Espectadors: 100 persones, aproximadament.

Tot i començar guanyant, l’Aragó ha vist com Canàries capgirava el marcador i ha hagut d’exhibir la seva millor versió per remuntar i debutar amb victòria a la Fase Única del Campionat d’Espanya infantil masculí de futbol sala que s’està disputant a Puigcerdà, Alp i Llívia. La igualtat ha estat la nota predominant en els primers minuts del duel. L’Aragó ha portat la iniciativa en el joc, mentre que Canàries ha esperat la seva oportunitat al contraatac. Quan s’havien disputat cinc minuts, el combinat aragonès s’ha avançat en el marcador fruit d’una gran jugada col·lectiva. Santiago Claver ha superat dos defensors i ha assistit David Sanjuan perquè, lliure de marca, marquès la primera diana del xoc.

Malgrat el gol en contra, Canàries no s’ha arronsat i ha buscat generar perill a través de llargues possessions, fent circular la pilota amb rapidesa i fluïdesa. Així ha estat com Óscar Chillón ha acaronat el gol de l’empat, però el porter aragonès ha aconseguit enviar el seu xut a córner amb una excel·lent intervenció. Quan faltaven tres minuts per al descans, els canaris han anivellat el duel amb un gol de murri de Guillermo Martín en aprofitar un mal refús del porter aragonès i, només uns segons més tard, Álvaro Cabrera, amb un tir sec, ha capgirat el marcador. Tanmateix, la reacció d’Aragó ha estat immediata amb un nou gol de David Sanjuan al contraatac i, just després, Sergio Álvarez ha superat un defensa amb un barret i ha batut el porter canari amb un poderós xut.

A la represa, cap dels dos combinats ha aconseguit imposar el seu estil de joc. Canàries ha tingut més temps la pilota en el seu poder, però no ha trobat la manera de superar a una solidària Aragó, que s’ha defensat amb encert i ha generat perill mitjançant passades a l’espai. Al minut 26, l’aragonès Ángel Cirez ha aprofitat la passada de la mort de Lucas Marín per marcar un nou gol que deixava el partit força encarrilat per als interessos del seu combinat. Tot i que el conjunt canari ha intentat escurçar distàncies, una sòlida defensa aragonès i les grans intervencions del seu porter ho han impedit.