Galícia aconsegueix una voluminosa victòria davant Navarra
La Selecció de Galícia ha superat àmpliament Navarra (13 a 2), per seguir en la lluita per assolir les semifinals.
GALÍCIA
13 - 2
NAVARRA
GALÍCIA
Yeray Espiñería, Iván Castro, Aitor Álvarez, Fernando Yanes, Diego Carreira, Mikel Otero, Mauro Dorado, Mathias Maidana, Ismael Brea, Brais Ferradas, Jorge González i Jorge Cruz.
NAVARRA
Gabriel Mena, Adrián Rodríguez, Oier Erro, Jon Sala, Lucas Sánchez, Mikel Ballay, Peio Armendáriz, Aitor Arraras, Lucas Ayensa, Jon Legaz, Artius Devora i Ibai Sagastibeltza.
Mauro Dorado (1-0, 4’); Aitor Álvarez (2-0 5’); Mauro Dorado (3-0 14’); Diego Carreira (4-0, 16’); Diego Carreira (5-0, 17’); Mikel Otero (6-1, 23’); Mathias Maidana (7-1, 23’); Aitor Álvarez (8-1, 25’); Jorge González (9-1, 26’); Aitor Álvarez (10-1, 26’); Jon Legaz pp. (11-2, 28’); Iván Castro (12-2, 28’); Jorge González (13-2, 29’);

Adrián Rodríguez (5-1, 19’); Lucas Ayensa (10-2, 27’).

Peio Armendáriz (35’).
Adrià Galí Pallejà i Óscar Moreno Teba (àrbitres), i Sonia Aguilar Miranda (cronometradora).

Espectadors: 50 persones, aproximadament.

La Selecció de Galícia ha superat el combinat navarrès per 13 gols a 2 aquesta tarda al Pavelló Municipal de Puigcerdà, al Campionat d’Espanya Infantil de Seleccions Territorials. En el segon encontre d’ambdós conjunts, Galícia s’ha fet amb la victòria després dels gols de Mauro Dorado (2), Aitor Álvarez (3), Diego Carreira (2), Jorge González (2), Mathias Maidana, Mikel Otero, Iván Castro i Jon Legaz, en pròpia porteria. Per part de la Selecció de Navarra, Adrián Rodríguez i Lucas Ayensa han estat els anotadors. El partit ha estat un monòleg d’una Selecció Gallega que ha guanyat amb solvència. A l’inici, Navarra ha començat a mitja pista esperant el rival per poder sortir a la contra. Els gallecs han intentat obrir la pista amb talls llargs per tenir ocasions. La circulació de Galícia ha estat fluïda i així han arribat les primeres oportunitats. Encara que els navarresos també han demostrat perill amb pilota, jugant amb paral·leles llargues, però sense ocasions.

I el monòleg inicial gallec ha donat el seu fruit. Mauro Dorado s’ha anat del rival i ha anotat amb un bon tir creuat. La Selecció de Galícia no ha baixat el seu rendiment i ha aconseguit el segon gol només un minut després, mitjançant Aitor Álvarez, qui ha finalitzat una bona jugada d’estratègia. Després d’aquests desafortunats dos minuts que ha completat el combinat de Navarra, l’equip s’ha estirat i ha pujat línies. Així han tingut la primera oportunitat de Lucas Ayensa, en una falta a la frontal que ha refusat encertadament Jorge Cruz. Amb el pas dels minuts, els gallecs han tornat a dominar i aquest domini ha significat tres gols. Primer, Mauro Dorado, en culminar amb un suau toc una paret amb Iván Castro, davant la sortida del porter. Després, Diego Carreira aprofitant un refús de la defensa per fer el quart. I el mateix Diego ha signat el seu doblet, en una altra gran combinació amb Aitor Álvarez, que li ha cedit el gol. Després d’aquesta desconnexió Navarra, ha tornat a competir i Adrián Rodríguez ha guanyat molt bé l’esquena i ha definit creuat per retallar distàncies, un minut abans de la mitja part.

A la represa, l’encontre ha seguit amb la mateixa tònica. Galícia només ha necessitat tres minuts per posar el 6 a 1 al marcador, obra de Mikel Otero. Ha estat el mateix Mikel qui, amb una precisa assistència, ha habilitat a Mathias Maidana perquè aquest fes el setè a porteria buida. Galícia no ha baixat el ritme, conscient de que en un possible triple empat a punts amb Múrcia i la Comunitat Valenciana, la diferència de gols podria ser clau. I Aitor Ávarez ha anotat el vuitè i a la següent jugada, Jorge González ha batut Ibai Sagastibeltza amb un tir creuat. D’igual manera, i al mateix minut, ha arribat el hat-trick d’Aitor Álvarez. El matx s’ha trencat i Navarra en aquestes anades i tornades ha aconseguit maquillar el marcador, per mitjà de Lucas Ayensa, qui ha rematat un pase al segon pal. Però el combinat gallec ha tornat a pujar una marxa i primer Jon Legaz, en pròpia porteria i amb poca fortuna, i Iván Castro, han posat el 12 a 2 a l’electrònic. Jorge González ha ampliat la renda, marcant el seu doblet personal. Després del carrusel de gols, el duel ha entrat en una fase més pausada i Galícia ha baixat el ritme, conscients de la seva victòria. Amb aquests tres punts, el combinat gallec finalitza el dia amb 1 partit guanyat i 1 perdut, amb 3 punts i Navarra acaba amb 0 punts, després de sumar dues derrotes, al grup B.