Ceuta i Castella La Manxa classificades per la final aleví
FS Notícies | 23/04/2016
Les dues seleccions de Ceuta i Castella La Manxa han aconseguit el pas a la gran final del Campionat d’Espanya aleví de Futbol Sala que organitza la Lliga Catalana de Futbol Sala de la FCF a La Cerdanya.

La Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, juntament amb la Real Federación Española de Fútbol, estan organitzat, del 20 al 24 d’abril, la fase única del Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials aleví de futbol sala, que s’està disputant a Puigcerdà, Llívia i Alp.

Ahir, divendres 22 d’abril, va finalitzar la fase de grups d’on en van sortir les quatre seleccions autonòmiques semifinalistes: Aragó, Illes Balears, Castella La Manxa i Ceuta.

El pavelló municipal de Llívia ha estat l’escenari on s’han disputat, aquest matí, les dues semifinals corresponents al campionat.

1a SEMIFINAL. 11 HORES

CEUTA 2 – 1 ILLES BALEARS

PAVELLÓ DE LLÍVIA

CEUTA: Alejandro Rodríguez Gallardo, Iñaki Infante Sánchez, Adrián Robles Cabrera, Ayoub Sougrati Hafidi Bentaher, Carlos Gómez Oliveira, Mohamed Abdenebit Abdel-lah, Enol San Sebastián Fernández, Iker Amores Romero, Mohamed Mohamed Mohamed, Adam Bujiar Abdelmaula, Pedro Berruezo Doncel i Jorge Díaz Fernández.

ILLES BALEARS: Antonio Fuentes Cortés, Aitor Fajardo Laredo, Asier Barture Ramis, Jorge Garcia Sanmartin, Ivan Esteve Alapont, Lluís Feliu Amengual, Rubén Montero Caballero, Adrian López López, David Nogales Gilgado, Antonio Martín Garcia, Carlos Martín De Vidales Arias i Carlos Ortega Bermudo.

GOLS: 0 - 1 Antonio Martin (min.23), 1 - 1 Adam Bujiar (min.28), 2 - 1 Mohamed Abdenebit (min.30).

ÀRBITRES: Carles García Ferrer, Ignasi Velasco Casals i Sonia Aguilar Miranda.

CRÒNICA: Comencen les semifinals del Campionat d’Espanya aleví entre Ceuta i les Illes Balears amb una igualtat que cap dels dos equips ha pogut trencar a la primera part. Les Illes Balears han tingut les primeres oportunitats durant els primers cinc minuts del partit gràcies a una pressió a tres quarts de pista i recuperant pilotes prop de la porteria. Ceuta ha recuperat terreny hi ha aconseguit tancar als balears, posant a prova al seu porter, sobretot en una ocasió claríssima de dos contra el porter que ha aconseguit salvar escombrant-la amb el peu. Forces igualades i cap por en atacar. Els protagonistes dels primers quinze minuts han estat, sens dubte, els porters Alejandro Rodríguez i Antonio Fuentes.

Només començar la segona part Ceuta ha fet una sessió al seu porter i ja ha estat la primera ocasió clara de les Illes Balears, però la pilota ha sortit per sobre del travesser. Els primers minuts han estat igualats però, poc a poc, s’ha imposat Ceuta. Tot i el control d’aquests han estat els balears els primers en avançar-se al marcador amb un potent xut d’Antonio Martín fregant el travesser. Poc després Ceuta ha demanat temps mort per reorganitzar el seu equip ja que els nervis es notaven en el seu joc.

Les Balears han tingut dos ocasions quasi bé successives en el minut 26 i al 27, al desaprofitar un tres contra el porter que hagués estat mig bitllet per a la final. I en el futbol sala si es perdona, es paga, ja que a la jugada següent Ceuta ha marcat l’empat a un. Entrant a l’últim tram del partit, Ceuta ha aconseguit la remuntada gràcies a un gol de Mohamed Abdenebit. A falta de divuit segons per a la conclusió, els balears han tornat a fallar una ocasió clara, i, faltant un segon, han enviat la pilota al pal en un xut lateral que hagués forçat la loteria dels penals.

D’aquesta manera, Ceuta és el primer finalista de la gran de final.

2a SEMIFINAL. 13 HORES

ARAGÓ 1 – 6 CASTELLA LA MANXA

ARAGÓ: Dario Escuin Gracia, Enrique Liao, David Sanjuan Guerra, Álvaro Andaluz Santos, Lucas Marín Villaragut, David Garcia Almagro, Sergio Álvarez Sueldo, Luís Giménez Horno, Juan J. Mercado Gaya, Marcos Eito Jarne, Víctor Sapiña Lasobras i Borja Escalzo Serrate.

CASTELLA LA MANXA: Diego López Otero, Fernando Díaz Cano Rincón, Jorge Salcedo  Moya, Marcos Aceituno Pliego, Juan Carlos Pontones González, Cristian Sánchez Jiménez, Ivan Hernández Garrido, Jesús Serrano Hernández, Andreu Linares Puig, Alejandro Muñoz Langreo, Juan Martín Tejero i Diego Escobar Rodríguez.

GOLS: 1 - 0 Juan J. Mercado (min.2), 1 - 1 Lucas Marín (min.3), 1 - 2 Andreu Linares (min.12), 1 - 3 Juan Carlos Pontones (min.15), 1 - 4 Jesús Serrano (min.16), 1 - 5 Fernando Díaz (min.27) i 1 - 6 Jesús Serrano (min.28).

ÀRBITRES: Albert Abilla Pastor, Marcos Rueda Salcedo i Montserrat Llamazares Vázquez.

CRÒNICA: Gran inici de partit per part dels dos equips, on han tingut ocasions clares per obrir el marcador, però els respectius porters ho han impedit amb grans aturades. Al minut 2, s’ha avançat Aragó amb un gol de Juan J. Mercado després de recuperar-la al seu camp. Han estat minuts de descontrol. Castella La Manxa ha iniciat un contraatac que ha culminat amb gol un minut després de l’aragonès de passada al segon pal que ha culminat el Lucas Marin, fent l’empat a un. Aleshores han estat minuts de control de Castella La Manxa. Aragó, sense idees, i deixant passadissos en defensa ha comptat amb una gran actuació del seu porter Marcos Eito, fent grans intervencions treien xuts llunyans, segons pals, un contra un i a boca de canó. La insistència dels manxecs ha estat el seu premi i amb una passada enrere a dins de l’àrea des de la línia de fons, ha marcat Andreu Linares el gol que aconseguia posar el seu equip per davant.

Tot i la imprecisió, els aragonesos han tingut una ocasió clara en un xut llunyà que ha rebotat al pal.  A falta de set segons per la fi de la primera part els manxecs s’han consolidat en el resultat marcant el tercer gol des del segon pal.

Castella La Manxa ha sortit ha assegurar-se el lloc a la final i així ha estat. Un minut després de començar ja han marcat l’1 a 4 que posava les coses molt difícils als aragonesos. Tot i que Aragó ho ha intentat amb alguna arribada tímida a la porteria manxega, no han pogut fer res més. Castella ha jugat molt bé amb l’avantatge adquirit, defensant a mitja pista, sortint a la contra i mantenint la pilota fent passar els segons. Han tancat el partit amb l’1 a 5. Aragó ha intentat remuntar el partit jugant de cinc però sense èxit, ja que, un minut després, en una recuperació de Jesús Serrano, ha marcat l’1 a 6, sent el resultat definitiu.

Demà Castella La Manxa es jugarà el campionat contra Ceuta al pavelló de Puigcerdà. La final promet.