Catalunya sub 19 femenina es proclama campiona d'Espanya en una final èpica
FS Notícies | 17/02/2024
La Selecció Catalana sub 19 femenina de futbol sala ha guanyat a la tanda de penals a la Comunitat de Madrid després d'acabar amb empat a 1 al temps extra.

1 - 1
MADRID
Laura Ollé, Paloma Cantillo, Berta Solé, Ona Solans, Noa Aguilar, Mariona Solsona, Andrea Rodríguez, Bet Santamaria, Marta Garcia, Sandra Garcia, Aina Torrents i Xènia Casadó
MADRID
Ari Pérez, Lucía Rivera, Claudia Gómez, Lucía Córdoba, Lucía Rodríguez, Covadonga Casanova, Noelia Rodríguez, Maravillas de Rosendo, María Moreno, Miriam Serrano, Lucía Jiménez i Naiara Gutiérrez

1-1 Paloma Cantillo (36');

0-1 Noelia Rodríguez (16');
Àrbitres principals: Alberto Miñano i Oscar Ropero       Àrbitre assistent: David Aguilar

Final per a la història. La Selecció Catalana sub 19 femenina de futbol sala s'ha proclamat campiona d'Espanya després de guanyar a la tanda de penals a la Comunitat de Madrid en una final que quedarà marcada per a la història. I és que Catalunya ha sabut sobreposar-se a tot: lesions, marcador en contra, pròrroga, penal decisiu per a Madrid i, finalment, guanyar. I és que Catalunya no ha fet una bona primera meitat i ha marxat al descans amb el marcador en contra. A la represa, la imatge ha estat totalment diferent i, a 4 minuts pel final del partit, Paloma Cantillo ha empatat. A la pròrroga, el marcador no s'ha mogut i la final s'ha decidit a la tanda de penals. Allà, la portera Laura Ollé ha estat l'heroïna parant fins a tres penals, un d'ells decisiu que donava el campionat a la Comunitat de Madrid. Al final, triomf de Catalunya en un partit èpic que serveix per revalidar el campionat aconseguit la temporada anterior i posar punt final a una setmana perfecte, on va tancar la fase de grups amb tres victòries en tres partits i un balanç de 26 gols a favor i 2 en contra, on a les semifinals va golejar 5 a 0 davant Andalusia i, a la final, ha hagut de tirar de caràcter i orgull per guanyar.

Madrid colpeja primer. La primera part entre Catalunya i la Comunitat de Madrid ha estat molt intensa, amb un ritme frenètic i on Madrid ha dominat la pilota i ha tingut el pes del partit, amb una Catalunya organitzada en defensa i intentant trobant-se amb atac. De fet, Madrid ha tingut les oportunitats més clares, tot i que Catalunya ha respost amb una doble ocasió de Bet Santamaria i una pilota al pal de Sandra García. Una acció que ha provocat un temps mort de Madrid i poc després, les madrilenyes han estavellat una pilota al pal. Ha estat el previ avís del gol. A 4 minuts pel descans, 'Noe' Rodríguez ha aprofitat un rebot per obrir la llauna del marcador. Una acció en què la portera catalana, Xènia Casadó, ha topat amb el pal i ha hagut de ser substituïda. I, en els darrers minuts del primer temps, amb Madrid carregada de faltes, Catalunya ho ha intentat sense èxit i el marcador no s'ha mogut més.

Catalunya domina el segon temps. La Selecció Catalana sub 19 femenina de futbol sala ha tret l'orgull i el caràcter a la segona meitat, malgrat les adversitats i les lesions que ha patit. Només començar la represa, Bet Santamaria ja ha avisat amb un xut exterior i, juntament amb la graderia animant, Catalunya ha donat un pas endavant. Al minut 7, altra vegada Bet ha tingut una bona ocasió amb asisstència de Sandra García, tot i que les quadribarrades s'han carregat de faltes molt ràpid. I, a més de la lesió de Xènia Casadó i d'Ona Solans a la primera meitat, s'ha sumat la de Bet Santamaria a la segona. Però Catalunya s'ha refet i ha tret el caràcter quan més es necessitava. A 6 minuts pel final, les jugadores dirigides per Jordi Barrero ho han provat amb portera-jugadora. Abans de l'empat, Madrid ha errat un llançament de deu metres que s'ha estavellat al pal i, poc després, l'empat. Assistència d'Aina Torrents perquè Paloma Cantillo marqui l'empat. Fins i tot, en els darrers instants, Catalunya ha tingut la victòria, però el marcador ja no s'ha mogut més i la final del Campionat d'Espanya s'ha enviat a la pròrroga.

A la pròrroga, amb els dos conjunts molt cansats físicament pel desgast durant la setmana, ha estat travada i amb poques ocasions clares de gol. Els dos equips han practicat un joc molt directe, intentant evitar errades i durant els primers tres minuts de pròrroga, el marcador no s'ha mogut.

A la segona part de la pròrroga, Catalunya ha errat un llançament de 10 metres per la sisena falta de Madrid com a ocasió més clara. Els dos equips no han volgut cometre errades i la final s'ha decidit a la tanda de penals.

A la tanda de penals, emoció fins al final i victòria de Catalunya. I és que la Comunitat de Madrid ha tingut un penal per guanyar el Campionat d'Espanya, però la portera Laura Ollé ha estat immensa i un cop superats ja els cinc primers penals, Laura Ollé ha aturat el de la Comunitat de Madrid per donar el campionat d'Espanya a Catalunya.

Tota la informació relacionada amb les Seleccions Catalanes de Futbol Sala està disponible a l’apartat específic del web federatiu, o bé, fent clic AQUÍ.