Victòria treballada de la sub 18 femenina
Notícies Generals | 20/12/2015
La Selecció Catalana sub 18 femenina ha guanyat la Selecció de València per 2 gols a 1 i aconsegueix els sis punts en la primera fase del Campionat d’Espanya.

Fitxa tècnica:

VALÈNCIA, 1: María Ortells, Cristina Cubedo, Lucía Villar, Paula Sancho, Laura Pascual (María Isabel Ortega, 53’), Cintia Montagut, Claudia Florentino, Carmen Carbonell, Marta Peiró (Silvia Gallego, 67’), María Ortiz.

CATALUNYA, 2: Gemma Font, Ona Batlle, Nadia Dopico, Ariadna Rovirola, Paula Fernández, Maria González (Abril Rodríguez, 86’), Patricia Guijarro (Sofia Hernández, 45’), Aitana Bonmatí, Andrea Cortés, Alba Arboix (Ainhoa López, 79’), Adriana Manau (Irina Uribe, 45’).

Gols: Irina Uribe (min. 49, 1-0); Paula Sancho (min . 62, 1-1, p.); Irina Uribe (min. 74, 2-1).

Targetes grogues: Marta Peiró (min. 31), Aitana Bonmatí (min. 71), Silvia Gallego (min. 75), María Ortiz (min. 47).

Victòria de prestigi de la Selecció Catalana sub 18 femenina davant València. Les jugadores han començat el partit molt concentrades i als dos minuts Ona Batlle ha tingut la primera ocasió. Patricia Guijarro ha trobat un espai entre la línia defensiva per fer-li una bona passada i Ona ha encarat la portera, que ha enviat la pilota al pal i després a córner. La pressió que ha exercit Catalunya durant tot el partit ha desgastat molt a les jugadores valencianes i les davanteres catalanes ho han aprofitat per superar la defensa rival. Nadia Dopico ha vist com Maria González es desmarcava i la catalana s’ha quedat sola davant la portera, però el seu xut ha sortit fregant el travesser.

Catalunya ha desplegat un bon joc, ha fet córrer la pilota amb intel·ligència i no ha deixat que València s’apropés a la porteria de Gemma Font. Aquesta situació ha creat impotència en algunes jugadores valencianes i han comès faltes molt perilloses sobre les jugadores de la sub 18, les quals han quedat impunes. A cinc minuts per al descans València hauria d’haver continuat el partit amb deu jugadores per una d’aquestes faltes, quan Marta Peiró ha entrat a destemps i per darrere sobre Patricia Guijarro.

Amb el partit força controlat, era qüestió de temps que Catalunya marqués el primer gol. I a la represa Irina Uribe ha obert el marcador quan ha aprofitat un error de la portera rival en un mal refús dins l’àrea petita. Amb la moral reforçada, la sub 18 ha seguit pressionant i fent un bon joc col·lectiu. Tanmateix, al minut 62 l’àrbitre ha xiulat penal quan la davantera valenciana ha xocat contra la portera Gemma Font i la defensa Ariadna Rovirola. Paula Sancho no ha fallat des dels onze metres i ha igualat el partit.

El gol, però, ha servit a Catalunya per sortir amb més ganes a buscar el segon. En una jugada ràpida des del mig del camp, Sofia Hernández ha fet una molt bona passada a Irina Uribe, que ha trencat la línia defensiva per quedar-se sola, ha encarat a la portera, l’ha regatejat i ha marcat el segon gol per la sub 18 i pel seu compte particular (2-1). València no ha inquietat la porteria de la Selecció Catalana, que ha aconseguit una merescuda i treballada victòria.

D’aquesta manera, la sub 18 femenina torna a Barcelona amb els sis punts possibles en la primera fase del Campionat d’Espanya. La segona fase es disputarà durant el mes de febrer. El directiu i delegat de la FCF al Vallès Occidental, Albert Montull; la directiva i delegada al Baix Llobregat, Paquita Linares; i el seleccionador nacional absolut femení de la RFEF, Jorge Vilda, han presenciat el partit en directe.