Victòria sòlida del Barça Lassa Infantil per adjudicar-se la Copa Catalunya
FS Notícies | 15/06/2019
Els blaugrana han derrotat el Club Manresa Futbol Sala per 1 gol a 7 gràcies a una primera meitat en què els jugadors de Francesc Cugat han marcat 5 gols en menys de deu minuts.

Club Manresa FS
1 - 7
Barça Lassa
Izan Yáñez, Izan Carrasco, Pau León, Iker González, Quimet Abad, Héctor Pastor, Armand Cintas, Martí Lorente, Miquel Domènech i Roc Franch.
Barça Lassa
Èric Díaz, Roc Molins, Víctor Sánchez, Pau Codony, Izan Vargas, Magí Yeves, Jordi Sánchez, Darling Omar, Pol Salas, Izan Sequero, Eudald Ripollès, Gerard Álvarez i Adrià Llaneli.
1-6 Héctor Pastor (37').

0-1 Pau Codony (12'); 0-2 Víctor Sánchez (16'); 0-3 Víctor Sánchez (16'); 0-4 Pau Codony (19') i 0-5 P.p (19'); 0-6 Víctor Sánchez (30') i 1-7 Jordi Sánchez (40').
Juan José Calvo (àrbitre principal) i Ana Isabel Labaila (àrbitra assistent).

Campions amb un triomf magistral. El Barça Lassa és el nou campió de la Copa Catalunya Infantil de futbol sala després de superar el Club Manresa Futbol Sala per 1 gol a 7 en una final en què els blaugrana han marcat les diferències en la primera meitat. Tot i el resultat final, barcelonins i manresans han signat una posada en escena en què cap dels dos finalistes ha aconseguit fer-se amb el control del partit. Els barcelonins han tingut la primera ocasió clara del partit al minut 5 de la primera meitat, una aproximació molt perillosa que ha obligat al porter manresà, Izan Yáñez, a lluir-se amb una gran intervenció per evitar el primer gol dels de Francesc Cugat. A mesura que passaven els minuts, el Manresa s'ha anat sentint més còmode sobre el parquet del Municipal Can Cases de Martorell, i fins i tot ha pogut gaudir d'una gran oportunitat de Pau León que a punt ha estat d'avançar als del Bages al minut 10 del primer acte.

El Barça s'ha anat refent del sotrac inicial i ha aprofitat la seva pólvora ofensiva per inaugurar l'electrònic. Ho ha aconseguit gràcies a un gol de Pau Codony després que l'ala-pivot hagi connectat una gran rematada des de la frontal de l'àrea que el porter manresà no ha pogut aturar. 0 a 1 al lluminós (minut 12). Els jugadors de Cugat han trobat amb el primer gol un gran oasi de confiança que ha permès als blaugrana seguir castigant la defensa manresana. Concretament, amb quatre gols més abans d'arribar al descans. Víctor Sánchez ha fet pujar el 0 a 2 al marcador amb un llançament de falta de 25 metres que ha sorprès tot el Manresa al minut 10. Al cap de pocs segons d'aquest segon gol, Sánchez ha perforat novament la xarxa dels de David Ruiz amb un magnífic gol després d'un dribling estel·lar per marcar a porteria buida el 0 a 3.

El Barça no ha tret, ni de bon tros, el peu de l'accelerador i ha pogut marxar al descans amb un avantatge encara més notori. Pau Codony ha fet el quart gol dels blaugrana al minut 19 de partit i una jugada desafortunada dels manresans ha acabat amb un gol en pròpia porteria (0-5) només setze segons més tard, arrodonint, d'aquesta manera, una gran primera meitat dels de Cugat.

Obligats a reaccionar per tenir alguna possibilitat de tornar a entrar en la final, els del Bages han sortit a la represa amb un objectiu ben clar: trobar porteria. Per aconseguir-ho, David Ruiz ha decidit sacsejar el partit i sortir amb porter-jugador des de l'inici de la segona meitat, una estratègia que el mateix Ruiz ha retirat pocs minuts després. El joc de cinc i les variants tàctiques del Manresa no han intimidat a un Barça que ha continuat mostrant el seu instint golejador per acabar de sentenciar el partit i el campionat. Víctor Sánchez ha eixamplat encara més les diferències amb el 0 a 6 després d'una triangulació excel·lent amb el seu company d'equip, Pau Codony, al minut 30 de partit, que ha posat encara més terra de pel mig entre els dos aspirants al títol.

Després del 0 a 6, David Ruiz ha tornat a apostar pel joc de cinc en un nou intent de perforar, d'una vegada per totes, la porteria blaugrana. Dit i fet. Quan faltaven 3 minuts per acabar la final, el pivot bagenc, Héctor Pastor, ha rubricat la recompensa manresana per tota la feina feta durant el partit amb un bon gol que ha fet pujar l'1 a 6 en el marcador. Tanmateix, tot i l'intent de reacció d'un Manresa que aquesta temporada celebra el seu quarantè aniversari, el Barça ha ofegat qualsevol esperança de remuntada amb una diana definitiva de Jordi Sánchez (1-7) en l'últim minut, un gol de l'ala-pivot que ha servit per sentenciar la final i per brindar a Francesc Cugat la possibilitat de proclamar-se campió de la Copa Catalunya en el seu últim partit a la banqueta de l'equip Infantil del Futbol Club Barcelona.

El seleccionador català Infantil de futbol sala, Gerard Pusó, els directius de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, Xavier Velasco i Juan Carlos Hueto, i els delegats comarcals de l'LCFS, Andreu Falomí i Juanma Hernández, han estat els encarregats d'atorgar els títols de campió i de subcampió de la Copa Catalunya de futbol sala al Barça Lassa i al Club Manresa FS, respectivament.