Victòria per emmarcar de Catalunya sub 14 i cap a la final
Seleccions | 31/03/2023
La Selecció Catalana sub 14 podrà revalidar el títol després de superar Andalusia (3-0) amb tres gols de museu.

3 - 0
ANDALUSIA
Gerard Valls, Joel Pallé, Víctor Bivol, Adrián Cuadrado, Cenlu, Baba, Kemo, Roberto Tomás, Pol Mancheño, Ebrima Tunkara, Moha Touray. També han jugat Arnau Luque i Daba.
ANDALUSIA
David, José Ángel, Fabián, Adán, Mario, Velilles, Raúl, Iker, Jairo, Paulo i Marcos. També han jugat Luis i Hugo Fernández.
Kemo (1-0, 27'), Roberto Tomás (2-0, 59') i Baba (3-0, 64')

Espectadors: Poliesportiu David Casinos, 500 persones

Catalunya sub 14 ha hagut d’esperar fins al tram final per trencar el partit i guanyar Andalusia en les semifinals de la Fase Final d’Or amb gols de Kemo, Roberto Tomás i Baba. El combinat de Rafa Beltrán s’enfrontarà a Madrid a la final amb l’objectiu de revalidar el títol, diumenge a les 10.00h.

Catalunya ha estat a punt d’obrir la llauna abans dels 5 minuts en una acció franca de Moha Touray que el porter andalús, David, ha evitat amb una intervenció de fotografia. Kemo ha fet anar de corcoll la defensa andalusa amb la seva potència característica i en els primers 20 minuts ha encarat dues vegades el porter, sense èxit en la rematada. La tercera sempre és la bona i el ‘7’ de Catalunya ha fet l’1 a 0 amb una definició d’esperó després de l’assistència de Pol Mancheño. Abans d’enfilar camí de vestidors, Gerard Valls ha desviat un xut sec des de 25 metres.

A la segona meitat, mateix guió amb alguns matisos. Andalusia ha avançat les línies per dificultar la sortida de pilota neta de Catalunya. Els de Rafa Beltrán han estat més imprecisos però quan superaven el mig del camp arribaven igual de d’afilats. Kemo i més Kemo amb ocasions desaprofitades que donaven esperances a la selecció andalusa. Al minut 59, retall i cacau des de 25 metres del capità Roberto Tomás per sentenciar l’enfrontament i mirar cap a la final. De golàs en golàs i tiro perquè em toca, això ha pensat Baba en la jugada del tercer: pilota enganxada al peu esquerre, doble bicicleta i xut sec al pal curt del porter. Això sí, Andalusia hauria pogut reduir distàncies en una acció d’estratègia que ha acabat amb una rematada de cap a la creueta.

Catalunya s’enfrontarà a Madrid, per partida doble, en les finals de la Fase d'Or del Campionat d'Espanya que es disputaran diumenge. Primer, l'enfrontament sub 14 i, després, el sub 16, tots dos en directe al canal de YouTube de la RFEF.

La representació federativa a la semifinal ha estat encapçalada pel vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Bonet, i els directius Jaume Plaza i Miquel Piñol.