Victòria meritòria de Catalunya en el seu debut contra La Rioja
FS Notícies | 26/01/2018
La Selecció Catalana sub 21 femenina de futbol sala derrota per 4 a 2 a una combativa La Rioja gràcies a una gran actuació col·lectiva.

Fitxa tècnica:

CATALUNYA, 4: Mariona Solà, Sonia Blanco, Paula Jiménez, Roser Maymó, Laura Oliva, Anna Munné, Marta Collado, Èlia Gullí, Iris Amaro, Marta Luján i Marta de los Riscos.

LA RIOJA, 2: Clara Blasco, Joanna González, Jessica Cañas, Gloria Saenz, Lucía Gómez, Nadia Sánchez, Nahia Jaussi, Patricia Blázquez, Ainhoa González, Clara Ezquerro, Laura Marina i Carmen Abad.

Gols primera part: Anna Munné (1-0, 11’), Marta Collado (2-0, 13’).

Gols segona part: Laura Oliva (3-0, 26’), Nahia Jaussi (3-1, 35’), Ainhoa González (3-2, 37’), Laura Oliva (4-2, 40’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Conjunt arbitral: Víctor Pasamontes Remisa i Marcos Rueda Salcedo (àrbitres), i Javier Bellido Zambrana (àrbitre assistent).

Espectadors: 100 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 21 femenina de futbol sala ha debutat amb una victòria treballada per 4 a 2 davant La Rioja en la Fase Prèvia del Campionat d’Espanya que s’està celebrant a Malgrat de Mar i Palafolls. Les de Clàudia Pons han completat un gran encontre en tots els aspectes, tot i que una reacció visitant en els últims minuts ha obligat a Catalunya a patir fins al final.

Intensa, solidària i amb les idees clares. Així ha començat el partit Catalunya contra La Rioja. Conscient de la importància del duel, la Selecció ha sortit a buscar la victòria des del xiulet inicial. La primera ocasió clara de les catalanes ha estat un xut de Marta Collado que ha sortit fregant el pal esquerre de la porteria defensada per Clara Blasco. Tot seguit, les de La Rioja han provat fortuna amb un tir des de camp propi de Blasco que Mariona Solà ha pogut desviar a córner amb una gran intervenció.

La Catalana ha continuat sent la protagonista del xoc, circulant la pilota amb rapidesa per intentar trobar espais entre la poblada defensa visitant. Després d’una bona jugada col·lectiva, Paula Jiménez ha xutat fora per pocs centímetres. Fruit de l’excel·lent joc que estava desplegant, Catalunya ha obtingut la seva recompensa. Anna Munné ha inaugurat el marcador amb una rematada acrobàtica des de l’aire aprofitant un mal refús de la portera visitant. I, només dos minuts després, Marta Collado ha ampliat diferències amb un poderós tir llençant-se al terra.

En la represa, la Selecció no ha aixecat el peu de l’accelerador i ha continuat assetjant la porteria de La Rioja per encarrilar el xoc. D’aquesta manera, només una magnífica aturada de Clara Blasco ha evitat que un xut de Paula Jiménez suposés el 3 a 0. Pocs minuts després, ha estat Marta Luján qui ha provat fortuna amb un tir des de fora de l’àrea que ha sortit desviat per sobre el travesser. Al minut 26, Laura Oliva ha eixamplat diferències en el marcador amb un poderós xut que ha tocat en el travesser abans d’acabar al fons de la xarxa.

Quan semblava més a prop la quarta diana catalana, ha marcat La Rioja. En un acció aïllada quan faltaven cinc minuts per al final, Nahia Jaussi ha batut Mariona Solà amb un tir creuat que ha estat a punt de refusar a córner però que finalment ha suposat el 3 a 1. Un minut després, Ainhoa González, des de l’interior de l’àrea, ha marcat el segon per a La Rioja. En una de les últimes accions del duel, la catalana Laura Oliva ha anotat el definitiu 4 a 2 amb un potent llançament de falta. La Selecció Catalana sub 21 femenina de futbol sala s’enfrontarà demà, dissabte 27 de gener, a Castella i Lleó a les 12.30 hores.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle, i el directiu de l’FCF i l’LCFS Joaquim Sala.