Victòria de prestigi que val una gran final de Campionat d'Espanya
FS Notícies | 30/03/2019
Catalunya Infantil de futbol sala ha superat Galícia per 6 gols a 4 en una semifinal vibrant que garanteix la presència dels de Gerard Pusó a la gran final del Campionat d'Espanya.

Catalunya
6 - 4
Galícia
Catalunya
Quim Moya, Luis Miguel Medina, Rubén Rodó, Joan Cañizares, Eudald Ripollès, Bernat Pastor, Jorge Andrés, Pau Codony, Pol Salas, Aleix Garcia, Marc Barriga i Rubén Castelblanque.
Galícia
David Barcón, Antón Pérez, Manuel Ferreiro, Jaime Pan, Fernando Yanes, Ález Suárez, Hugo Fernández, Marco Cagiao, Iago Calvo, Asier Martínez, Alejandro Montero i Álvaro Otero.
1-1 Marc Barriga (7'); 2-1 Pau Codony (10'); 3-1 Aleix Garcia (21'); 4-2 Luis Miguel Medina (24'); 5-4 Pau Codony (37') i 6-4 Aleix Garcia (38').

0-1 Álvaro Otero (6'); 3-2 Asier Martínez (23'); 4-3 Marco Cagiao (27') i 4-4 Alejandro Montero (36').

Iago Calvo (22').
Félix Lozano i Alfonso Núñez (àrbitres principals); Antonio del Castillo (àrbitre assistent).

Obra d'orfebreria digna de semifinal. La Selecció Catalana Infantil de futbol sala s'ha adjudicat un bitllet per la final del Campionat d'Espanya després de derrotar Galícia per un emocionant 6 a 4. El duel ha donat el seu tret de sortida amb un ritme trepidant i amb un seguit de gols a banda i banda que han fet vibrar a tots els aficionats que s'han acostat fins al Pabellón Municipal d'El Ejido (Almeria). Els gallecs s'han avançat primers amb una diana d'Álvaro Otero al minut 5 de partit amb una rematada des del cor de l'àrea que ha superat l'oposició d'un Rubén Castelblanque que no ha pogut evitar el 0 a 1. Acció i reacció. Els jugadors de Gerard Pusó, tocats ofensivament per la vareta màgica de gol, han aprofitat la seva gran capacitat golejadora per empatar la semifinal només un minut més tard. Ho han fet amb una canonada imparable de Marc Barriga des de la banda dreta que ha tret les teranyines de la porteria de David Barcón (1-1).

A partir de l'1 a 1, la semifinal ha entrat en una fase en què els de Pusó han fet i han desfet en atac amb comoditat i amb molta paciència, cuidant la possessió de la pilota i arribant amb perill als últims 10 metres. El gol s'olorava des de feia minuts, i en una triangulació excel·lent entre Pol Salas i Pau Codony al minut 10 de partit, el capità quadribarrat ha fet pujar el 2 a 1 i ha fet justícia a l'ambició i al bon joc de la Selecció.

Empentats per una dinàmica positiva, Catalunya ha continuat fent recular la defensa gallega fins al límit de l'àrea pròpia, però els jugadors d'Óscar Manuel Vigo han resistit d'allò més bé les envestides catalanes i han aconseguit arribar al descans amb una derrota per la mínima (2-1).

Si la primera meitat ha començat de forma trepidant, la història s'ha repetit de forma gairebé simètrica a l'inici del segon assalt, però a la inversa. Menys d'un minut és el que ha trigat Aleix Garcia a tornar a enviar la pilota al fons de la xarxa de Galícia. Ho ha fet amb una canonada descomunal des de sis metres que ha inaugurat la segona meitat amb el 3 a 1. Tot i l'embranzida de Catalunya, els d'Óscar Manuel Vigo han reaccionat i han pogut marcar el 3 a 2, gentilesa d'Asier Martínez, només uns segons després del revés català, però els quadribarrats han tornat a colpejar mitjançant una jugada de triangulació que ha materialitzat Luis Miguel Medina de forma magistral (4-2) al minut 24. La semifinal, apoderada per un ritme especialment elèctric, ha permès a Galícia tornar a entrar en la lluita per la victòria amb una diana de Marco Cagiao al minut 27 (4-3) que obria novament qualsevol escenari.

L'emoció ha seguit protagonitzant l'escena en un Municipal d'El Ejido que ha pogut gaudir de tres dianes més. Galícia ha aconseguit empatar la semifinal amb un gol d'Alejandro Montero al minut 36, però els catalans, excelsos com sempre en els moments delicats, han tret a relluir tota la seva personalitat i s'han adjudicat la victòria final amb dos cops d'autoritat consecutius, un de Pau Codony al 37 (5-4) i un definitiu d'Aleix Garcia al 38 (6-4).