València goleja el País Basc en un partit molt complet
FS Notícies | 17/12/2017
El combinat valencià doblega amb comoditat per 14 a 2 a un tímid conjunt basc amb problemes per generar ocasions clares de gol.

COMUNITAT VALENCIANA, 14: Miguel Soler, Nico Morillo, Juan Miguel, Ignacio Gómez i Sergio Escola. També han jugat: Samuel Lozano, Antonio Montejano, Rubén Martínez, Ignacio Parreño, Sabino Fernández, Marcos Novoa i Nestor Berga.

PAÍS BASC, 2: Jon Díez, Odei Delgado, Marcos Francisco Barranchina, Jonathan Cerón i Iker Learreta. També han jugat: Iñaki Etxeberria, Javier Pérez, Iraitz Bea, Miguel Borja, Eros Chinarro, Inhar Torres i Darío Liaño.

Gols primera part: Samuel Lozano (1-0, 2’), Sergio Escola (2-0, 4’), Antonio Montejano (3-0, 5’), Ignacio Parreño (4-0, 11’), Nico Morillo (5-0, 12’), Sergio Escola (6-0, 16’), Ignacio Gómez (7-0, 20’).

Gols segona part: Nico Morillo (8-0, 22’), Jonathan Cerón (8-1, 28’), Ignacio Gómez (9-1, 29’; 10-1, 31’), Ignacio Parreño (11-1, 34’), Iraitz Bea (11-2, 35’), Nico Morillo (12-2, 35’), Ignacio Parreño (13-2, 37’), Ignacio Gómez (14-2, 39’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Àrbitres: Fernando López Prat, Alejandro López Prat i David Brull Marsal.

Àrbitre assistent: Cristian Moles Crespo.

Espectadors: 75 persones, aproximadament.

La Selecció de la Comunitat Valenciana ha golejat amb contundència el País Basc per 14 a 2 en un encontre que ha dominat de principi a fi. Malgrat la victòria, els valencians es queden fora de la Fase Final del Campionat d’Espanya sub 16 masculí de futbol sala. Catalunya, que ha guanyat els seus tres partits, és la Selecció que accedeix a la ronda definitiva.

El combinat valencià s’ha trobat molt còmode a la pista des del xiulet inicial. Quan només s’havien disputat dos minuts, Nico Morillo ha inaugurat el marcador finalitzant una gran jugada col·lectiva. Només dos minuts més tard, Sergio Escola ha eixamplat diferències al contraatac. Després de diversos avisos, el conjunt local ha marcat el 3 a 0, obra d’Antonio Montejano en aprofitar una pèrdua rival a prop de la seva àrea. A partir d’aquí, el País Basc ha millorat la seva defensa i ha aconseguit travar els continus atacs valencians.

El premi a la insistència valenciana ha arribat al minut 11, quan Ignacio Parreño ha anotat el 4 a 0 culminant una gran jugada personal per la banda esquerra. A continuació, ha estat Nico Morillo qui ha anotat la seva segona diana en una fantàstica acció personal. El País Basc ha optat per jugar de cinc per intentar revertir la mala dinàmica, però València ho ha aprofitat per ampliar encara més el lluminós. En aquesta ocasió, Sergio Escola ha robat una pilota en la zona de creació basca i ha marcat el sisè a plaer. L’últim gol del primer temps ha estat d’Ignacio Gómez amb un potent tir des de fora de l’àrea que ha entrat per l’escaire dret de la porteria defensada per Jon Díez.

La intensitat de la Comunitat Valenciana no ha disminuït en la represa. D’aquesta manera, Nico Morillo ha materialitzat amb un potent xut una jugada assajada a la sortida d’un córner. Sis minuts més tard, el basc Jonathan Cerón ha escurçat diferències per el seu conjunt amb un poderós tir, impossible d’aturar per a Miguel Soler. Els valencians han reaccionat ràpidament a aquest gol advers amb dues dianes d’Ignacio Gómez en tan sols un minut.

València ha seguit atacant i Ignacio Parreño, en una veloç transició ofensiva, ha marcat l’11 a 1. El País Basc no ha llençat la tovallola i ha anotat la segona diana, obra d’Iraitz Bea al minut 35. En els darrers compassos del xoc, la Comunitat Valenciana ha posat una marxa més i ha ampliat diferències gràcies als gols de Nico Morillo, Ignacio Parreño i Ignacio Gómez.

Al partit hi ha assistit el director del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala, Marcelino Blázquez.