Una fita històrica: cinc Campionats d’Espanya sub 19 de futbol sala consecutius
FS Notícies | 15/04/2021
El 15 d’abril de 2018, la Selecció Catalana sub 19 de futbol sala va guanyar el 5è Campionat d’Espanya de forma consecutiva després de guanyar a l’Aragó a la pròrroga tancant un lustre guanyador i aconseguir un rècord inèdit.
Una fita històrica: cinc Campionats d’Espanya sub 19 de futbol sala consecutius

Tercer aniversari d'una ''victòria de tota Catalunya’’. Avui, 15 d'abril de 2021, es compleixen tres anys del Campionat d’Espanya que va aconseguir la Selecció Catalana sub 19 de futbol sala a Saragossa, després de guanyar a la pròrroga a l’amfitriona Aragó. Aquest títol va suposar el cinquè Campionat d’Espanya sub 19 de futbol sala de forma consecutiva, assolint un èxit inèdit en què mai cap Selecció Autonòmica de futbol sala havia aconseguit.

‘’El treball dels jugadors, l’esforç de l’Àrea Esportiva i de Seleccions Catalanes de futbol sala, i la gran aposta de la Federació Catalana de Futbol’’, acompanyats del voler ‘’superar-se i millorar any rere any’’, van ser les claus d’un fet històric segons comenten els seleccionadors catalans d’aquella selecció, Antonio Mesa ‘Chacho’ i Jorge Vargas.Últim Campionat d'Espanya sub 19 aconseguit la temporada 2017-2018Un tàndem que va començar la temporada 2013-2014, amb el ‘Chacho’ i el Jorge repartint-se les tasques entre les Seleccions Catalanes sub 19 i sub 16 masculines de futbol sala: a la Juvenil, ‘Chacho’ com a primer i Vargas de segon. A la Cadet, Jorge era el primer seleccionador amb Antonio Mesa com a segon. Doncs aquest binomi va aconseguir quatre Campionats d’Espanya sub 19 consecutius, fins a la temporada 2016-2017, ja que el curs 2017-2018, Jorge Vargas va agafar el relleu del ‘Chacho’ i va aconseguir el cinquè títol consecutiu.Antonio Mesa 'Chacho' va guanyar quatre Campionats d'Espanya sub 19Jorge Vargas va agafar el relleu i va aconseguir el 5è títol consecutiuUna història que va començar el diumenge, 30 de març de 2014, amb el Campionat d’Espanya sub 19 aconseguit a Santa Coloma de Gramenet davant la Regió de Múrcia per 4 gols a 5. Una generació formada per jugadors de la talla de Ferran Plana, Éric Pérez, Esteban Cejudo, Oussama Chefrou, Sergi Amores... entre altres. Però l’Àrea Esportiva i de Seleccions Catalanes no es va conformar amb aquell títol i després d’aconseguir-lo, ‘’ja pensàvem com millorar per l’any següent. I així, successivament’’, comenta Jorge Vargas.Campionat d'Espanya aconseguit a Santa Coloma de Gramenet (2013-2014)

I l’any següent, el diumenge, 22 de març de 2015, la Selecció Catalana sub 19 es va imposar per 5 a 0 a la Regió de Múrcia en una final que es va disputar al Complex Esportiu Municipal de Les Moreres, a Esplugues de Llobregat. En aquella generació, van aparèixer jugadors com Aleix Besalduch, Miquel Feixas, Sergio González... i es mantenien, per exemple, Oussama Chefrou i Éric Pérez de l’any anterior. A continuació, pots reviure aquella final memorable:

El tercer Campionat d’Espanya sub 19 consecutiu es va aconseguir el diumenge, 1 de maig de 2016, davant l’amfitriona Ceuta per un contundent 4 a 0. En aquest campionat, Éric Pérez va repetir per tercer any consecutiu alçant el títol i el van acompanyar jugadors com Sergio González, Àlex Llamas, Oriol Santos, Carles Lavado i Abraham García.

Campionat d'Espanya sub 19 aconseguit a Ceuta (2015-2016)El diumenge, 2 d’abril de 2017, a Esparreguera, es va aconseguir la primera fita històrica: aconseguir-ne quatre de consecutius. La seu va ser Esparreguera i el rival, altra vegada, la Regió de Múrcia, que va plantar cara per acabar perdent per 7 a 3. En aquesta Selecció Catalana, capitanejada per Àlex Llamas, es trobaven jugadors com Carles Lavado, David Álvarez, Jordi Mayor, David Ruiz i Juanjo Caro. A més, va ser l’últim partit de Chacho a la banqueta de Catalunya, deixant un llegat històric. A continuació, pots reviure aquella exhibició de futbol sala.

La cirereta del pastís va arribar el diumenge, 18 d’abril de 2018, amb el cinquè Campionat d’Espanya consecutiu aconseguit davant l’amfitriona Aragó en una final èpica que va necessitar una pròrroga. Aquella generació va tancar un lustre exitós i guanyador, en aquella ocasió, amb Jorge Vargas com a seleccionador. El capità d’aquella Selecció Catalana sub 19, Sergi Trillas, recorda que aquell equip ‘’estava molt ben compensat, érem una pinya i tots tenim molt clar el nostre rol’’. A més, afegeix que estaven ‘’molt motivats per aconseguir el record històric’’. A continuació, pots tornar a veure aquella final màgica per Catalunya:

CAMPIONATS D’ESPANYA SUB 19
DATA PARTIT POBLACIÓ
30 de març de 2014 Regió de Murcia 4 - 5 Catalunya Santa Coloma de Gramenet
22 de març de 2015 Catalunya 5 - 0 Regió de Murcia Esplugues de Llobregat
1 de maig de 2016 Ceuta 0 - 4 Catalunya Ceuta
2 d'abril de 2017 Catalunya 7 - 3 Regió de Murcia Esparreguera
18 d'abril de 2018 Aragó 2 - 3 Catalunya Saragossa

Antonio Mesa ‘Chacho’ defineix aquesta fita històrica com una ‘’victòria de tota Catalunya’’ i que confirmava que a Catalunya ‘’s’està treballant molt bé, tant els clubs com la Federació Catalana de Futbol’’.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.