Triplet històric del FC Barcelona
Futbol Femení | 30/05/2021
Les blaugrana guanyen 4-2 al Levante UD a la final de la Copa de la Reina i aconsegueixen, per primera vegada a la seva història, un triplet únic.

El FC Barcelona Femení ha tornat a fer història després d’aixecar la UEFA Women’s Champions League el passat 16 de maig a Göteborg davant el Chelsea FC. Les jugadores de Lluís Cortés ha aixecat la vuitena Copa de la Reina en superar per 4 gols a 2 al Levante UD, en una final que s’ha disputat a l’Estadi Municipal de Butarque, a Leganés. Amb aquest nou títol, el Barça s’ha proclamat campió de la Lliga, de la Champions i de la Copa de la Reina, aconseguint un històric triplet. De fet, només quatre clubs a tot Europa han guanyat un triplet, com son el Frankfurt, l’Arsenal, l’Olympique de Lió i el Wolfsburg. I avui s’hi ha sumat el FC Barcelona.

El Barça només ha necessitat cinc minuts per marcar el primer, obra de Patri Guijarro rematant de cap en un córner. La possessió blaugrana ha estat aclaparadora i el Llevant pràcticament no ha creuat el mig del camp. Amb paciència, les catalanes han anat trenant jugades fins que, al minut 20, una centrada de Lieke Martens l’ha rematat, també de cap, Alèxia Putellas, fent pujar el 2-0. En una nova jugada d’estratègia, nou minuts més tard, i en un llançament de falta executat per Martens, Marta Torrejón, de cap, ha marcat el 3-0.

Tot i tenir un resultat desfavorable, Toletti per partida doble i Alba Redondo han gaudit de tres ocasions molt clares per marcar i igualar la final, però la falta d’encert del Llevant les ha penalitzat. Ja a la segona part, al 58’, una falta d’entesa entre Andrea Pereira i la portera Cata Coll l’ha aprofitat Alba Redondo per marcar a porteria buida. I al minut 66 Banini ha transformat el segon en un nou descuit de la defensa blaugrana (3-2). Tanmateix, la pressió del Llevant no ha posat nervioses a les futbolistes del Barça i, amb confiança, Alèxia Putellas ha fet un doblet (4-2) en una jugada individual dins l’àrea petita.

Les de Lluís Cortés encara han gaudit d’una última oportunitat per fer el cinquè quan Ana Crnogorcevic ha enviat la pilota al pal i aquesta s’ha passejat per sobre de la línia de gol. Amb el 4-2 definitiu, el FC Barcelona Femení ha celebrat el tercer títol de la temporada, convertint un triplet que ja ha passat a la història del club.

A la final ha assistit el vicepresident i delegat de l’FCF a Girona, Jordi Bonet, qui ha estat acompanyat de la consellera de la Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà; entre d’altres.