Triomf solvent d’una efectiva Canàries davant el País Basc
FS Notícies | 15/12/2017
El combinat canari, amb les idees clares amb la pilota als peus, s’imposa amb contundència per 8 a 2 a un rival que ha tingut dificultats per generar perill.

ILLES CANÀRIES, 8: Ankor López, Carlos Ravina, Sergio González, Jonas Chávez i Esaú Fernández. També han jugat: Endor Sigut, Mauro Juan Aamaya, Adrián Escobar, Raúl Santana, Carlos Manuel Trujillo, Iván Ramos i Pablo Fabelo.

PAÍS BASC, 2: Jon Díez, Odei Delgado, Marcos Francisco Barranchina, Jonathan Cerón i Iker Learreta. També han jugat: Iñaki Etxeberria, Javier Pérez, Iraitz Bea, Miguel Borja, Eros Chinarro, Inhar Torres i Darío Liaño

Gols primera part: Mauro Juan Amaya (1-0, 1’), Jonas Chávez (2-0, 9’), Inhar Torres, (2-1, 15’), Mauro Juan Amaya (3-1, 15’; 4-1, 20’).

Gols segona part: Mauro Juan Amaya (5-1, 24’), Pablo Fabelo (6-1, 25’), Carlos Ravina (7-1, 30’; 8-1, 31’), Iraitz Bea (8-2, 39’).

Targetes grogues: Ankor López (7’), Jonas Chávez (26’).

Àrbitres: Jonathan Bermúdez Rodas i Jordi García Romero.

Àrbitre assistent: Cristian Moles Crespo.

Espectadors: 100 persones, aproximadament.

En el primer partit de la fase prèvia del Campionat d’Espanya sub 16 masculí de futbol sala a Salou i Torredembarra, Canàries s’ha emportat la victòria per 8 a 2 davant el País Basc en un duel que ha dominat de principi a fi. El conjunt canari s’ha mostrat efectiu quan s’incorporava a l’atac i ha concedit poques ocasions de gol gràcies a un sòlid plantejament defensiu.

El partit ha començat de la millor manera possible per als interessos canaris. Quan només s’havia disputat un minut, Mauro Juan Amaya, lliure de marca a l’interior de l’àrea, ha culminat una bona jugada col·lectiva. Posteriorment, Jonas Chávez ha estat a punt d’ampliar diferències, però el porter visitant Jon Díez ha refusat el perill amb una aturada de mèrit. Amb el pas dels minuts, el País Basc ha reaccionat i ha començat a generar ocasions de gol. La més clara ha estat un xut al travesser d’Iker Learreta. No obstant això, ha estat Canàries qui ha continuat portant el pes de l’encontre, amb possessions llargues i circulant la pilota amb encert i precisió.

En l’equador del primer temps, el combinat canari ha aprofitat un ràpid contraatac per eixamplar diferències. Jonas Chávez ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb una volea de difícil execució. Malgrat tenir un avantatge de dos gols al marcador, Canàries ha continuat assetjant la porteria rival i posant en dificultats els defensors i porter basc. Els visitants, per la seva banda, han donat un pas endavant per intentar anotar una diana ràpidament i entrar de nou en el matx, però s’han trobat davant un bloc sòlid i compacte. Quan faltaven cinc minuts per al descans, els bascos han escurçat diferències amb un gol d’Inhar Torres empenyent el cuir des de l’interior de l’àrea petita. La reacció canària ha estat immediata. Mauro Juan Amaya ha marcat el 3 a 1 amb un xut ajustat, lluny de l’abast de Jon Díez. En l’últim minut del primer temps, Amaya ha anotat un hat trick després d’una genial assistència d’Esaú Fernández.

Només començar el segon temps, el canari Jonas Chávez ha xutat fora quan semblava que podia arribar el cinquè del seu conjunt. La Selecció Canària ha seguit imprimint un elevat ritme de joc amb accions tècniques de gran qualitat. En una jugada assajada, Esaú Fernández ha executat una falta des de la banda dreta, Mauro Juan Amaya ha deixat enrere al seu defensor i ha marcat el 5 a 1 entrant en carrera des de segona línia. Només un minut més tard, Pablo Fabelo, molt murri, s’ha beneficiat d’un desajust defensiu visitant per anotar el sisè de Canàries.

El País Basc ha decidit jugar de cinc per intentar capgirar un partit que s’ha posat força complicat per als seus interessos. Assumint riscos, el conjunt visitant tampoc ha trobat el camí del gol. Per la seva part, Canàries, que també ha jugat de cinc durant bona part del segon temps, ha ampliat distàncies en una sensacional jugada col·lectiva que ha finalitzat Carlos Ravina. Tot seguit, el mateix Ravina ha marcat el segon gol del seu compte particular amb un tir ajustat a la base del pal esquerre. En el darrer minut del duel, Iraitz Bea, en un llançament de falta, ha anotat el definitiu 8 a 2.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; el directiu de l'FCF i de la LCFS Joaquim Sala; i el delegat de Tarragona i Terres de l’Ebre de la Lliga Catalana de Futbol Sala, Miquel Àngel Esquerré, entre d’altres.