Triomf de prestigi de Catalunya sub 16 per aconseguir el bitllet a la fase final
FS Notícies | 29/12/2019
La Selecció Catalana sub 16 femenina de futbol sala ha guanyat 7 a 1 contra Navarra i es classifica per a la fase final del Campionat d'Espanya que es disputarà el 8 i 9 de febrer de 2020 a Madrid.

7 - 1
NAVARRA
Julia Sanz, Paula Guix, Kristine Claire, Emma Cardona, Sandra García, Coral Amate, Helena Rodríguez, Laia Rojo, Marina Ruiz, Daniela Salvat, Aina Torrents i Clàudia Hernández
NAVARRA
Andrea Radu, Maialen Pérez, Ángela Marsal, Lucía Mora, Leire Pérez, Ruth Arza, Hermosa Coll, Amaia Sáenz, Lucía Vitas, Ana Urtasun, Olatz Oneca i Nahia Zabalegui.
1-0 Emma Cardona (19'); 2-0 Laia Rojo (19'); 3-0 Emma Cardona (22'); 4-1 Paula Guix (31'); 5-1 Emma Cardona (32'); 6-1 Emma Cardona (33'); 7-1 Kristine Claire (39').

3-1 Maialen Pérez (28').
Victor Pasamontes i Jonatan Espino (àrbitres principals) i Javier Bellido (jutge de taula)

Espectadors: 450 persones

8 i 9 de febrer de 2020 a Madrid, la pròxima parada de Catalunya sub 16 femenina de futbol sala. La Selecció Catalana ha guanyat 7 a 1 davant Navarra, aconseguint el bitllet per a la fase final dels Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques que se celebraran del 7 al 9 de febrer a Las Rozas (Madrid). Pel que fa al partit, Navarra ha plantejat una defensa molt sòlida durant el primer temps, però dos gols a l’últim minut han sentenciat el matx. A la represa, amb una Emma Cardona estel·lar amb quatre dianes, les catalanes han acabat de rematar la feina ben feta.

L’últim minut de la primera part decideix el partit. Catalunya sub 16 femenina de futbol sala ha començat el partit amb la possessió de la pilota, tenint el domini del joc però sense crear perill. I és que Navarra ha plantejat una defensa a mitja pista molt sòlida, posant dubtes a l’atac de les catalanes que els ha costat trobar espais. Ha estat a partir de l’equador de la primera part quan Catalunya ha començat a trobar forats dins la teranyina. Primer ha estat un dos contra u que Aina Torrents no ha pogut arribar a la passada de Kristine Claire i poc després, Emma Cardona i Paula Guix s’han topat amb la portera navarresa que ha evitat el primer. No ha pogut fer res però a l’últim minut de la primera part quan s’ha decidit el matx. Cardona, aprofitant una falta a la frontal de l’àrea, ha obert la llauna del marcador. I sense temps de reacció i just abans del descans, la capitana catalana Laia Rojo s’ha avançat a la portera per marcar el segon i marxar al descans amb l’avantatge de 2 a 0.

A la segona part Catalunya ha sortit amb un sistema diferent en atac, amb una circulació de pilota més ràpida i d’aquí el tercer gol. Gran jugada per banda esquerra d’Aina Torrents que ha finalitzat Cardona per marcar el 3 a 0. A l’equador de la represa, ha arribat el premi per Navarra al seu esforç durant aquestes fases prèvies. Maialen Pérez ha recuperat una pilota i des dels 10 metres, ha engaltat un xut potent superant a Julia Sanz. Catalunya no s’ha posat nerviosa, i amb un joc vistós i alegre, han aconseguit marcar fins a quatre gols més. Primer ha estat Paula Guix qui ha batut a la portera navarresa i tot seguit, un doblet de Cardona per col·locar el 6 a 1 al marcador i firmar així el seu pòquer de gols. A l’últim minut de partit, Kristine Claire ha establert el definitiu 7 a 1.

El partit ha comptat amb les presències del vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Bonet; del Director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle; l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader; el regidor d’esports de Malgrat de Mar, Ludwig Ivan; els directius de la Lliga Catalana de Futbol Sala i de la Federació Catalana de Futbol, Juan Carlos Hueto, Miquel Àngel Esquerre i Pep Graus; els directius de la Federació Catalana de Futbol, Rosend Abella, Antonio Jiménez i Albert Montull; el secretari del Comité Nacional de Futbol Sala de la Real Federació Espanyola de Futbol, Paco Sedano; i la seleccionadora absoluta espanyola de futbol sala, Clàudia Pons.

Per tal de poder seguir els resultats dels partits, així com les notícies relacionades amb aquesta fase prèvia, està disponible un apartat específic a la pàgina web de la Federació Catalana de Futbol al qual es pot accedir a través del bàner situat a la portada de futbol sala del portal web, o bé, fent clic aquí.