Triomf cuinat a foc lent d’una gran sub 15 contra Andalusia
Futbol Femení | 14/02/2020
La Selecció Catalana sub 15 femenina supera el defensiu combinat amfitrió per 1 a 0 gràcies a un potent xut de Laia Martret al minut 60.

1 - 0
ANDALUSIA
Meritxell Fuster, Meritxell Martín, Judith Pujols, Adriana Ranera, Ariadna Domènech, Emma Gálvez , Aina Rueda (Maria Llorella, 78’), Nora Fernández (Magalí Capdevila, 67’), Nina Pou (Cèlia Segura, 56’), Laia Martret i Renata Cavilli (Dana Yazbeck, 63’).
ANDALUSIA
Imma Almendros, Laura Cortés, María Arias, Marina Tomás, Carla Galán (Marina Sánchez, 55’), Alba Cerrato, Marina Rivas (Lucía Márquez, 63’), Bárbara López, Cláudia Muñoz (África Roldán, 68’), Blanca Muñoz i Noelia Correro (Julia Lago, 72’).
Laia Martret (1-0, 60’).

Meritxell Martín (62’).

La Selecció Catalana sub 15 femenina ha donat un pas de gegant per classificar-se per a la Fase Final després de derrotar per 1 a 0 Andalusia al Camp de Futbol de Viator, a Almeria, en el primer partit de la segona fase del Campionat d’Espanya El combinat que dirigeix Eduard Castillo s’ha mostrat superior a un rival combatiu que s’ha limitat a defensar durant gran part de l’encontre. Les catalanes han desplegat un joc vistós i de combinació, desgastant físicament a un adversari obligat a córrer darrere de la pilota. El premi a la insistència catalana ha estat el gol de Laia Martret al minut 60.

Els primers compassos del duel han estat marcats pel domini d’una Selecció que ha volgut ser protagonista a través de la possessió de la pilota. Fruit d’una intensa pressió en camp rival, Laia Martret ha gaudit de la primera oportunitat clara amb un tir que ha sortit fregant el travesser. La Catalana ha continuat fent circular el cuer amb destresa i precisió, buscant forats entre la poblada defensa andalusa. Judith Pujols ha provat fortuna amb un xut des de fora de l’àrea que ha sortit força a prop del pal esquerre de la porteria andalusa. Poc abans del descans, la portera catalana Meritxell Fuster ha evitat l’1-0 amb una aturada providencial a un xut de Blanca Muñoz.

A la represa, la Selecció ha posat una marxa més amb l’objectiu de marcar ràpidament un gol que l’apropés a la victòria. D’aquesta manera, Nora Fernández ha intentat sense sort sorprendre la portera andalusa amb un xut llunyà. Després de diverses aproximacions perilloses sense concretar, Laia Martret, una de les jugadores més destacades del partit, ha aconseguit trencar el mur andalús amb un poderós xut que Imma Almendros no ha pogut refusar. Al minut 75, Dana Yazbech ha tingut a les seves botes l’oportunitat de sentenciar el xoc, però la pilota ha tocat als dos pals abans que una defensora allunyés el perill. Així doncs, triomf treballat i merescut d’una sub 15 femenina que travessa un excel·lent estat de forma i demà s’enfrontarà a les Illes Balears a les 10 hores.

En representació de l’FCF, al partit hi han assistit el vicepresident primer, Josep Llaó; el vicepresident i delegat a Girona, Jordi Bonet; el directiu i delegat al Vallès Oriental, Juan Núñez; la directiva i delegada al Baix Llobregat, Paquita Linares; i el director de l’Àrea Esportiva, Emili Gil; entre altres.