Ter Stegen guia el FC Barcelona a la final de la Supercopa d'Espanya
Copes | 12/01/2023
El porter alemany ha estat decisiu a la tanda de penals en un partit que ha arribat al final de la pròrroga amb empat a 2

Hi haurà clàssic a la final de la Supercopa d'Espanya. FC Barcelona i Reial Madrid s'enfrontaran diumenge després d'estar contra les cordes i necessitar dels penals per superar les semifinals. Els blaugranes s'han desfet del vigent campió de Copa, un Betis molt comabtiu que ha igualat el 0-1 i l'1-2 però s'ha vist aturat per un immens Marc André Ter Stegen a la definitiva tanda de penals.

La primera gran ocasió del partit ha estat per al Betis, propiciada per una mala cessió de Koundé a Ter Stegen, que a punt ha estat d'aprofitar Fekir. En l'acció posterior, Pedri ha enviat la pilota al fons de la xarxa però el gol ha estat anul·lat per un fora de joc mil·limètric de Raphina en l'inici de la jugada. Cinc minuts abans d'enfilar el camí de vestidors, el Barça s'ha avançat al marcador mitjançant Lewandowski. El davanter polonès, en segona instància després de topar-se amb Luiz Felipe ha pogut celebrar el primer. Ter Stegen ha mantingut l'avantatge en la primera meitat amb dues magnífiques aturades a Rodri i Luiz Henrique

A la represa, el Betis ha guanyat en valentia i atreviment per mirar de donar la volta al marcador. Poc a poc el Barça perdia fluïdesa en el joc i Xavi donava entrada a Ferran Torres i Sergio Busquets, al lloc de Dembelé i De Jong. El conjunt blaugrana no sentenciava i al minut 77 arribaria una gerra d'aigua freda amb el gol de Fekir en un xut ras. El Barça es tornva a endollar i reaccionava amb un gol pràcticament consecutiu però el VAR ha tornat a aparèixer per invalidar-lo, Ferran Torres estava massa avançat en la passada a Lewandowski

Ansu apareix però la història es repeteix

El '10' culer ha fet el gol de la nit engaltant una voleia imparable que ha superat Claudio Bravo. Lluny de sentir el cop, l'equip de Pellegrini va respondre amb un toc d'esperó de Loren Morón que es va colar a la porteria blaugrana. Segona semifinal decidida a la tanda de penals. Lewandoski, Ansu, Pedri i Kessié han marcat el seu llançament des dels 11 metres i Ter Stegen s'ha vestit d'heroi per arrodonir el seu partit amb dues aturades a la tanda. Diumenge a les 20.00h, clàssic a la final de la Supercopa d'Espanya.