Supercampió Barça
Notícies Generals | 20/01/2024
El conjunt blaugrana ha guanyat el Llevant UD per golejada (7-0) i ha aixecat la Supercopa d’Espanya, el primer títol de la temporada.

Golejada i supercampiones. El FC Barcelona continua amb el seu regnat i ha sumat al seu palmarès la Supercopa d’Espanya. Les de Jonatan Giráldez han guanyat aquest diumenge a Butarque el Llevant UD per 7 a 0, sobretot amb una primera meitat excel·lent en què s’ha arribat al descans amb el marcador de 5 a 0. Hat trick de Graham Hansen, Salma Paralluelo per partida doble, Ona Batlle i Aitana Bonmatí han estat les autores dels gols de la victòria per aixecar el primer títol de la temporada.

Ensurt inicial; reacció fulminant

Tot i el contundent resultat, en els primers minuts de joc el Llevant UD ha tingut dues clares oportunitats per obrir la llauna. Ingrid Engen sota pals ha evitat la primera ocasió i Mayra Ramírez ha fallat un u contra u amb Cata Coll en la segona aproximació. Un cop superat l’ensurt inicial, el Barça s’ha adaptat a la final i a partir d’aquest moment ha estat molt superior.

Caroline Graham Hansen, designada millor jugadora de la final, ha cavalcat per banda dreta per assistir en la passada de la mort a Salma Paralluelo per inaugurar el marcador. Poc després la noruega ha marcat el primer dels tres gols que ha fet en el seu compte particular. De nou, Paralluelo ha caçat el rebot d’un xut al pal d’Aitana Bonmatí per a fer la centrada que ha rematat al fons de la xarxa Ona Batlle.

Era el 3 a 0 i no s’havia arribat a la mitja hora de joc. Bonmatí, recentment guardonada amb el The Best, ha demostrat la seva enorme qualitat amb una exquisida passada d’esperó per assistir a Graham Hansen per a marcar el quart. Just abans del descans Paralluelo ha fet el 5 a 0.

Amb el pas dels minuts a la represa, el Barça ha baixat un pèl les revolucions en què també Jonatan Giráldez ha aprofitat per moure la banqueta. Aitana Bonmatí ha tornat a assistir a Hansen perquè la noruega afuselli i marqui el seu hat trick personal. Per tancar la golejada la de Sant Pere de Ribes, arribant des de la segona línia en una jugada marca de la casa, ha fet el setè. En la recta final, Claudia Pina i Vicky López podrien haver eixamplat encara més la diferència en el marcador.

Tercera Supercopa consecutiva i primer títol de la temporada

El Barça vol fer la temporada perfecta i amb el títol de la Supercopa d’Espanya ha fet el primer pas. És la tercera vegada consecutiva que guanya aquesta competició i és el primer títol de la temporada que té al sac. El primer dels quatre que ha de disputar i que mai ningú ha aconseguit en un sol curs futbolístic.