Sub16F- Derrota injusta al bon joc
Notícies Generals | 20/12/2015
La Selecció Catalana sub 16 femenina ha perdut davant la selecció valenciana per un ajustat 0-1 en un partit que ha estat marcat per la duresa de les rivals.

VALÈNCIA, 1: Enith Salón, Núria Pomer, Paula Díaz, Ana Pastor (Julia Aguado, 2’), María Jiménez, Alejandra Serrano, Gema Soliveres, Eva María Navarro, Nerea Sánchez (Sara Martínez, 62’), Aixa Salvador (Alba Adalid, 70’), Miriam Gayán.

CATALUNYA, 0: Maria Subies, Judit Viñas, Laia Aleixandri, Maria Molina, Anna Torrodà, Candela Andújar (Ainhoa Marín, 67’), Clàudia Pina, Clàudia Daga, Anna Bernadí, Clàudia Monte (Ariadna Sánchez, 45’), Laia Codina.

Gol: Eva María Navarro (min. 54).

Targetes grogues: Miriam Gayán (min. 58), Julia Aguado (min. 75).

Àrbitres: Miguel Ángel Ruiz García, Álvaro González Chaves, Juan Antonio Gil García, Ismael Marugan Ricart (4t àrbitre).

La Selecció Catalana sub 16 femenina ha patit una dura derrota davant la selecció valenciana. El resultat no reflecteix el bon joc que han desplegat les catalanes i el domini que han tingut del partit. La duresa de les rivals, que no ha estat sancionada correctament per l’àrbitre, i la bona actuació de la portera valenciana han impedit capgirar el marcador. Catalunya ha sortit amb molta empenta i ja al minut 7 Candela Andújar ha enviat la pilota al travesser després de córrer per la banda dreta i arribar gairebé a la línia de fons. La sub 16 ha mantingut el control al mig de camp i Andújar de nou ha tornat a tenir una bona ocasió al minut 36 quan ha rebut a l’àrea petita, però s’ha precipitat i el seu xut ha sortit massa alt.

Les úniques ocasions de perill de les valencianes han arribat als dos córners que han tingut. Dins l’àrea s’han creat situacions de confusió entre les jugadores, però la portera Maria Subies sempre ha acabat atrapant la pilota. La primera part ha estat força renyida, però a la segona, tot i el gol de València, el color del partit ha estat quadribarrat.

Un error individual ha condemnat la sub 16 al minut 54. Eva María Navarro ha robat una pilota a tres quarts de camp i ha encarat tota sola a la portera. Maria Subies l’ha tocat i semblava que aconseguia aturar el xut, però la pilota ha acabat entrant a poc a poc dins la porteria (0-1). El gol no ha fet arronsar Catalunya, que ha pressionat i ha lluitat constantment totes les pilotes. Les ocasions s’han succeït, però la portera valenciana ho ha aturat tot. Des del gol, València gairebé no ha passat de mig camp i la sub 16 ho ha aprofitat per atacar la seva porteria. Clàudia Pina, en vàries ocasions podria haver capgirat el marcador, però la portera ha tret els seus xuts, alguns sobre la mateixa línia de gol.

En aquest segon partit de la Selecció sub 16 femenina el futbol no ha estat just amb les catalanes, que han posat el joc, les ocasions i l’energia per marxar de Castelló amb una altra victòria. D’aquesta manera, la catalana s’ha quedat amb tres punts i haurà d’esperar a la segona fase del campionat, al mes de febrer, per passar l’eliminatòria.

El directiu i delegat de la FCF al Vallès Occidental, Albert Montull; la directiva i delegada al Baix Llobregat, Paquita Linares; i el seleccionador nacional absolut femení de la RFEF, Jorge Vilda, han presenciat el partit en directe.