Catalunya guanya a la vigent subcampiona
FS Notícies | 26/05/2015
La selecció catalana sub 17 femenina ha guanyat el primer partit de la fase de grups del Campionat d'Espanya contra la selecció de Madrid, la vigent subcampiona, aconseguint els primers, i molt importants, punts.

MADRID 2 - 3 CATALUNYA

MADRID: Lucía Sánchez Laguna, Carla Velázquez Izaguerri, Luz Alonso Dasques, Alba Casado Huerta, Paula Peña Manzano, Andrea Senayas Sánchez, Carolina García González, Cristina Morales Sartuloni, Alba Peña Copa, Paula García Rodríguez, Sílvia García Milla i Laura Del Río Rubio.

CATALUNYA: Mariona Solà Ripoll, Marta Luján Lucena, Marta Collado Saavedra, Stela Cantero Peñaranda, Paula Jiménez Roca, Cristina Vázquez Gómez, Marta De Los Riscos Alemany, Ruth Aurín Paulo, Anna Escribano Navarro, Meritxell Ribas Rodríguez, Júlia Vidal Moliné i Laia Jordán Fraile.

GOLS: 1 – 0 Alba Casado (min.7), 1 – 1 Paula Jiménez (min.19), 1 – 2 Cristina Vázquez (min. 29), 2 – 2 Alba Casado (min.36) i 2 – 3 Anna Escribano (min.37).

CRÒNICA: Avui s’inicia la Fase Única del Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials sub 17 Femení de Futbol Sala amb un total de 9 seleccions autonòmiques participants.
La selecció catalana sub 17, englobada dins del Grup C, s’ha enfrontat, en el seu primer encontre, contra la selecció de Madrid, vigent subcampiona, en el Pavelló Municipal de El Ejido.
Catalunya ha sortit amb la Mariona, l’Stela, la Paula, la Cristina i l’Anna com a cinc inicial, mentre que Madrid ho ha fet amb la Sílvia, la Paula Peña, la Carol, l’Andrea i la Luz. Ambdues seleccions han sortit a la pista a pressionar a la seva rival, creant un inici de partit trepidant i molt atractiu per l’espectador.
Les primeres ocasions han estat per les locals, tot i que Catalunya ha aprofitat la contra per alertar del seu perill. Però, fruit d’aquest anar i venir, al minut 7 de partit, Alba Casado ha aconseguit obrir el marcador amb un xut des de la banda esquerra, amb quasi sense angle.
Amb aquest avantatge, les madrilenyes s’han tancat defensivament a mitja pista, i amb una bona col·locació, han anat portant perill a través de les contres. Disposició tàctica que ha dificultat el joc de les catalanes, les quals els hi ha costat trobar algun forat per trencar amb la defensa rival.
En els darrers minuts del primer temps, la selecció madrilenya dominava còmodament el partit, però Catalunya continuava lluitant per trobar la seva posició i plantar-li cara. Malgrat les imprecisions d’atac per part d’ambdues seleccions, les catalanes han aconseguit crear perill i, a falta de 43 segons pel descans, la Paula, amb un tir creuat, ha trencat la dinàmica del partit per marcar l’empat i deixar totes les opcions obertes.
Amb l’inici de la segona meitat ha arribat la primera ocasió clara per les catalanes que ha aturat la portera madrilenya, Sílvia. A partir d’aquí, les catalanes han continuat pressionant i obtenint la possessió de la pilota.
Per part de Madrid, tampoc han baixat la guàrdia i han arribat a la porteria de la Mariona. D’aquesta manera s’ha arribat a un punt del partit que era un anar i venir d’ocasions per part de les dues seleccions i que es podria trencar el ritme en qualsevol moment.
I aquest moment ha arribat en el minut 29, quan la Cristina, en el segon pal, ha rebut una pilota que ha enviat al fons de la xarxa per donar la volta al marcador.
A partir d’aquest moment, les catalanes han anat aguantant el ritme i les contres propiciades per les rivals, les quals han tingut alguna ocasió. Amb el temps mort sol·licitat pel seleccionador català, s’ha trencat amb la pressió per tenir un petit descans abans d’afrontar els darrers minuts del partit.
Ha estat en el minut 35 quan Madrid ha optat per introduir la figura de la portera-jugadora, veient que el temps jugava a la seva contra, i fruit d’aquest canvi han aconseguit marcar l’empat, amb un gol, de nou, d’Alba Casado.
Madrid ha continuat jugant de cinc i Catalunya, a la jugada següent, ha robat una pilota per mitjà de l’Anna, la qual ha enviat a la porteria buida per posar el 2 a 3.
Poc després, ha arribat la quarta falta de Catalunya, però el poc temps restant jugava a favor de les catalanes que veien cada vegada més a prop la victòria. De fet, en el darrer minut de joc, Stela ha tingut opcions de sentenciar el partit amb una robada de pilota.
Amb el triomf d’avui, Catalunya disputarà el seu segon partit el dijous, contra Galícia, pendent també del resultat de demà, per saber si es classifica per les semifinals del campionat.