Reunió de la Comissió d'Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència
A la Sala de Juntes de l’FCF s'ha celebrat la primera reunió de la Comissió d'Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència, corresponent a la temporada 2017-2018.
Reunió de la Comissió d'Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència

El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies Forcada, i el vicepresident Joan Josep Isern, han inaugurat la reunió agraint als membres de la Comissió la tasca realitzada durant la temporada 2016-17 i donant la benvinguda als nous integrants de l'esmentat òrgan federatiu.

Subies i Isern han insistit en la importància que té per a l’FCF desenvolupar i planificar actuacions dirigides a reduir la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en el futbol. El president ha recordat als membres de la Comissió la importància i els bons resultats aconseguits amb les campanyes dutes a terme en els darrers anys com són ‘Joc Net’, ‘Prou violència al futbol’, ‘Zero insults a la grada!’, i ‘Zero insults a les xarxes’.

A continuació, el responsable de la Comissió, Francesc Bartoll, i el Director de l'Àrea de Compliment Normatiu, Javier Latorre, han explicat als assistents els aspectes principals de funcionament de la Comissió durant la nova temporada.

La Comissió està composta per tres subcomissions: Ètica Esportiva, Lluita contra la Violència i Xarxes Socials, sent els seus responsables Alex Porqueras, Miquel Novell i José Luis Pérez Triviño, respectivament. Durant aquesta temporada es realitzarà un especial seguiment a les incidències que puguin produir-se a les xarxes socials i que puguin ser constitutives d'infracció disciplinària. Cal recordar que aquesta Comissió no posseeix competència sancionadora, però sí que pot presentar denúncies davant els Comitès de Competició perquè siguin tramitades i sancionats els comportaments contraris a les normes esportives.

Durant la reunió s’han aprovat les condicions necessàries per a que actuï la Comissió un cop rebuda la petició corresponent dels Comitès de Competició o mitjançant denúncies de tercers. S’ha insistit en la necessitat que els clubs catalans s'adhereixin al Codi Ètic federatiu, i també s’ha acordat impulsar accions que afavoreixin els comportaments ètics i no violents en la pràctica del futbol.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.