Reunida la Comissió de Futbol Femení per al desenvolupament a nivell territorial
Futbol Femení | 24/11/2023
La Comissió Territorial de la Comissió de Futbol Femení de l’FCF s’ha reunit per tractar les novetats que s’implementaran al 2024 i les millores a realitzar.
Reunida la Comissió de Futbol Femení per al desenvolupament a nivell territorial

A l’FCF s’ha dut a terme la primera reunió de la Comissió Territorial de la Comissió de Futbol Femení per tal d’explicar les noves funcions que hauran d’assumir els delegats i subdelegats de futbol femení arreu del territori català.

Les novetats en el pla de competició

Així mateix, també s’ha tractat la creació de dos nous grups per donar sortida als ascensos que s’han d’absorbir, tal com està plantejat l’actual pla de competició de futbol femení. Aquests grups que es crearan són: la Primera Juvenil i la Primera Infantil.

A més, també s’ha informat que hi haurà modificacions del pla de competició que, més endavant, es donaran a conèixer.

D’altra banda, s’ha facilitat el text de la modificació de l’article 143.8, referent a l’alineació de les jugadores als equips de divisions diferents. El text diu el següent:

"Les llicències Femení Juvenil i inferiors faculten la futbolista per actuar en l’equip en què el seu club l’hagi inscrita, i en equips de categoria superior, tal com s’estableix en els apartats anteriors. Així mateix, podran participar en d'altres equips del club, de la categoria que correspongui a la llicència de la futbolista, quan es compleixin conjuntament les
següents condicions:

  • a) L’alineació s’haurà de produir en un equip de divisió o nivell superior al de l’equip en què la jugadora estigui inscrita. Tanmateix, es permet la participació de jugadores inscrites en el nivell immediatament superior de l’equip, si l’equip de destí no té cap equip de nivell, categoria o divisió inferior.
  • b) Les futbolistes només podran intervenir en un màxim de 8 partits en equips diferents del de la seva inscripció, transcorreguts els quals només podrà participar en l’equip que figura a la seva llicència.
  • c) En la modalitat de futbol 11 podran alinear-se com a màxim tres jugadores de camp d’equip diferent, mentre que en la modalitat de futbol 7 el nombre de jugadores que es podran alinear serà de dos.

Les anteriors limitacions no seran aplicables a les futbolistes que actuïn com a porteres".

Nou apartat a la pàgina web

Durant la reunió s’ha exposat que hi haurà un apartat específic de futbol femení a la pàgina web de l’FCF, en el qual s’hi publicaran dades concretes del creixement del futbol femení i de totes les noticies relacionades.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.