El delegat del Vallès Oriental a l'FCF, Carlos Lopa, ha encapçalat la reunió de proximitat amb els presidents i presidentes de la delegació acompanyat del vicesecretari de la FCF, Sergi Garrido.
Mes de 60 representants de clubs de la Federació Catalana de Futbol al Vallès Oriental s'han reunit aquest dimarts amb el delegat de l'FCF a la zona, Carlos Lopa, i amb el vicesecretari de l'FCF, Sergi Garrido, per debatre les propostes que la Federació traslladarà a la propera Assemblea i conèixer la situació actual del futbol i futbol sala català. Carlos Lopa, en la salutació inicial ha excusat al president de l'ens federatiu per problemes de salut, Joan Soteras, i ha explicat que és la seva primera reunió com a delegat amb tots els clubs i com ja havia dit amb anterioritat, ha arribat amb força per assumir el càrrec des del primer dia. "He vingut per treballar amb tota la il·lusió del món i estic i estaré per a tots els clubs del Vallès Oriental, per entre tots millorar i fer d'aquesta una delegació cada dia més competent en quant a servei i proximitat".

Sergi Garrido, vicesecretari de l’FCF, ha presentat una vegada més l’informe esportiu on ha quedat palès el creixement de gairebé 10.000 llicències, on l’article 174.2 del RG per protegir els clubs petits ha esdevingut un èxit per mantenir i preservar una gran quantitat de clubs de localitats petites. Un dels punts tractats ha estat l’enduriment de les sancions, no a nivell econòmic, sinó a nivell esportiu (amb punts o amb exclusions) per tal d’eradicar la violència en el futbol català: “és una de les prioritats d’aquesta Junta Directiva i per això serà un dels punts que presentarem a l’Assemblea”, assevera Garrido.

Un punt que ha generat debat i interès ha estat la normativa que s’està estudiant per evitar entrenadors agressius al F7 on si són expulsats per qüestions conductuals, el seu equip hauria de jugar amb un jugador/a menys durant la resta del partit, però s'ha recalcat que al ser canvis volants cap jugador haurà de quedar-se fixe sense jugar. La disparitat d'opinions ha fet que durant molts minuts es debateixi si aquesta decisió era positiva o no sense acabar amb una opinió unificada. Garrido ha encoratjat als clubs a anar a l'Assemblea i poder votar tots aquests punts, que a més ha informat que es votaran per separat.
Al mateix temps s’ha donat a conèixer la creació del Departament de Servei i Assessorament als Clubs, on de la mà de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya s’ofereix una sèrie de formacions comptables i laborals, o una gestoria amb preus bonificats. Pel que fa a qüestions econòmiques, els presidents han pogut conèixer l’evolució positiva, i la bona situació financera de l'entitat, tot i l'increment de l’IPC i el fet de no apujar quotes des que el president Soteras va assumir el càrrec fa set anys. “La millor manera de gestionar la Federació és la de gestionar els costos. La manera fàcil seria apujar preus cada temporada com passava abans. Nosaltres hem apostat per la gestió en benefici dels clubs amb polítiques d’anticorrupció”. Així mateix, s'ha mostrat les diferents inversions patrimonials previstes com la Ciutat Esportiva de l'FCF i diverses delegacions: “Som l'única federació territorial que no disposem de camp propi. Treballem per tenir-lo sense que això vagi en contra dels clubs, en què es mantindran i s’augmentaran les campanyes de bonificació”.