Quatre àrbitres catalans han participat a les proves de talents per l’ascens a categories nacionals
Notícies Generals | 14/05/2024
Antonio Ramírez, Sergi M Rimbau, Gerard Rius i Alba Arija han superat les proves de talents per ascendir a Segona Federació i Primera Federació femenina.
Quatre àrbitres catalans han participat a les proves de talents per l’ascens a categories nacionals

Aquest passat cap de setmana, el Comitè Tècnic d’Àrbitres de la RFEF ha organitzat a Madrid les proves físiques i els exàmens finals del Programa de Talents i Mentors. Durant els dos dies que ha durat la concentració han participat un total de 56 àrbitres de Tercera Federació convocats per ascendir a Segona Federació i 11 àrbitres de diferents delegacions territorials per formar part de la plantilla de la Primera Federació femenina. Per part del comitè català, Antonio Ramírez, Sergi M. Rimbau i Gerard Rius són els tres àrbitres convocats per ascendir a Segona Federació i en categoria femenina, Alba Arija, és l’àrbitre convocada per ascendir a Primera Federació.

Tots ells i elles han estat seleccionats/des després d’haver superat les proves tècniques i físiques establertes en els respectius programes i haver estat els millors classificats, considerant també les avaluacions rebudes en el partits dirigits. A la fase final han hagut de superar 6 exàmens dels diversos aspectes que engloba d’arbitratge per seguir aptes en aquest Programa de Talents i Mentors: proves físiques, examen de Regles de Joc, videotest de jugades per determinar decisions tècniques i disciplinàries, examen de redacció d'actes, examen de llengua anglesa i una prova psicològica per determinar paràmetres de concentració i memòria visual. A més a més han superat les proves físiques havent obtingut la màxima puntuació i ara estan a l'espera dels resultats de la resta de proves que determinaran la classificació final. Un cop superats el mínims de totes elles, en el cas dels talents de Tercera Federació seran designats per dirigir un partit de play-off d’ascens de Tercera a Segona Federació i un avaluador del CTA de la RFEF valorarà el seu arbitratge que completarà la puntuació final  que decidirà les promocions a la categoria superior.