Protagonisme de les àrbitres femenines als Campionats Comarcals de futbol sala
FS Notícies | 06/12/2019
13 col·legiades del CTAFS arbitren durant la fase de grups dels Campionats Comarcals de futbol sala.
Protagonisme de les àrbitres femenines als Campionats Comarcals de futbol sala

El CTAFS aposta per l’arbitratge femení. Els Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala 2019 són arbitrats per 44 col·legiats de totes les delegacions territorials, dels quals, 13 són àrbitres femenines.

El Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de la Lliga Catalana de Futbol Sala ha apostat fermament per l’arbitratge femení en una de les cerimònies més importants dins del panorama del futbol sala català, tenint representació d’àrbitres femenines de les diferents delegacions territorials. D’aquesta manera, destaca l’augment de la presència femenina en aquest col·lectiu que ha estat protagonista en aquesta competició.

En els darrers anys, l’augment i l’evolució del futbol sala femení, seguint les directrius de la campanya #Orgullosa de l’FCF, ha provocat també l’augment del nombre d’àrbitres femenines del CTAFS, tal com es veu reflectit en els Campionats Comarcals de futbol sala.

ÀRBITRES FEMENINES QUE XIULEN ELS CAMPIONATS COMARCALS
DELEGACIÓ NOM
Barcelona Samantha Valarezo, Silvia Sánchez, Clara Dueñas, Silvia González i Maribel Sepúlveda
Tarragona Sara Escoda
Vallès Laura Moreno
Girona Cristina Paz
Maresme Ivette Agell, Carrie Rodríguez, Berta Cancio i Joana Querol
Baix Llobregat Montse Martín

Clara Dueñas, àrbitra Base de Barcelona debutant als Campionats Comarcals de futbol sala, ha afirmat que ‘’només entrar per la porta ja he vist la dimensió dels Campionats Comarcals de futbol sala i anava una mica perduda. La primera impressió ha estat espectacular. No havia viscut mai els campionats i l’ambient que es respira, no només amb els jugadors i jugadores, sinó amb els pares, les famílies de tants nens i nenes fa d’un dia meravellós. I això, és el que fa que sigui un honor per a mi poder xiular’’. A més, Dueñas assegura que ‘’és un vot de confiança que el Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala hagi confiat en mi per a poder arbitrar, em fa moltíssima il·lusió. És el meu segon any com a àrbitra i crec que poder estar aquí és un aprenentatge molt gran pel meu futur’’.

La col·legiada comenta que la presència i l’augment de l’arbitratge femení en el món del futbol sala és gràcies al treball del CTAFS de la Lliga Catalana de Futbol Sala: ‘’fan moltes xerrades, treballen molt la formació i em fa molta il·lusió que 13 noies puguin arbitrar els Comarcals, ja que la figura de l’àrbitra no era molt vista, i és molt important que a la premsa també se’n parli’’.

Una visió molt similar és la de la Laura Moreno, àrbitra Base del Vallès, i també debutant en els Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala. Moreno també ha fet especial èmfasi en la confiança: ‘’és un vot de confiança per a mi. Aquí hi ha els millors jugadors i jugadores de Catalunya i poder xiular aquí per mi, personalment, és un vot de confiança molt important’’. A més, Moreno està molt orgullosa que ‘’la figura de l’arbitratge femenina tingui una representació tan important en el dia d’avui. En els darrers anys, el Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala està treballant molt en l’aspecte formatiu i empenyent perquè augmenti el nombre d’àrbitres femenines en el món del futbol sala, i això és molt favorable per a nosaltres’’, comenta l’àrbitra.

Tota la informació relacionada amb la 9a edició dels Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala està disponible a l’apartat específic d’aquests Campionats Comarcals a través del bàner que hi ha a la portada de Futbol Sala del web federatiu, o bé, fent clic aquí.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.