Partits amistosos en la fase de represa
Notícies Generals | 24/07/2020
L’FCF detalla els requisits per organitzar i participar en partits i tornejos amistosos.
Partits amistosos en la fase de represa

La Federació Catalana de Futbol, de conformitat amb el Pla d’Acció pel Desconfinament Esportiu de Catalunya publicat per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya el mes de juny passat, indica els requisits que s’hauran de complir per part de les entitats organitzadores i participants en partits i tornejos amistosos per tal que aquests puguin ser autoritzats per l’FCF.

 1. Tot organitzador d’un partit o torneig amistós ha de disposar i aportar el protocol que vetlli per evitar el risc de contagi per la Covid-19, dur un registre de persones participants i garantir que es compleixen les mesures establertes en el Pla d’Acció pel Desconfinament Esportiu de Catalunya.
 2. Tota vegada que en la disputa d’encontres amistosos no és possible mantenir la distància física interpersonal de seguretat  fixada en 1,5 m, els equips hauran d’estar formats per grups estables i permanents, de manera que hagin tingut contacte estret en la pràctica esportiva durant els 14 dies anteriors sense que cap dels seus membres hagi presentat una simptomatologia compatible amb la Covid-19. El responsable de cada equip haurà de disposar de totes les dades dels seus integrants per tal de garantir-ne la traçabilitat.
 3. Per cada partit que es vulgui celebrar, i en cada equip participant, hi haurà d’haver una persona responsable que es compleixin amb els requisits establerts. A aquests efectes, haurà de signar el certificat com a responsable de l’activitat o com a responsable de l’equip. En els partits amistosos gestionats a través de la Intranet federativa, el certificat ja apareixerà en l’aplicatiu en el moment de sol·licitar el partit amistós, i des de la pròpia Intranet s’efectuarà la signatura.
 4. Tots els participants en el partit, al seu torn, hauran d’efectuar una declaració responsable, a través de la qual informen de no tenir simptomatologia compatible amb la Covid-19, no haver estat positiu o no haver tingut contacte estret amb persones que presentessin aquesta simptomatologia en els 14 dies immediatament anteriors a la signatura del document, i a la vegada comprometre’s a informar d’immediat de qualsevol canvi en aquesta situació al responsable de l’equip i de l’activitat, entre d’altres. Els federats hauran de signar el certificat a través de la seva pàgina del Portal del Federat, i l’àrbitre de l’encontre comprovarà que cada participant té el seu certificat en vigor per tal de permetre que prenguin part en l’activitat.
 5. L’organitzador del partit o torneig haurà de preveure mesures de circulació de les persones assistents i dels esportistes que evitin les aglomeracions en els creuaments o punts de més afluència.
 6. Tant si l’esdeveniment es disputa a l’aire lliure com en espai tancat es podrà acollir públic en espais sectoritzats (màxim 2.000 persones a l’aire lliure i màxim 1.000 persones en espai tancat) o seients preassignats (màxim 3.000 persones a l’aire lliure i màxim 2.000 persones en espai tancat), sempre que es faci ús obligatori de mascareta, es garanteixi la distància mínima de seguretat d’1,5 m i es porti un registre dels assistents.

Si un dels equips participants en l’encontre o torneig amistós és de categoria estatal, resulten també d’obligat compliment les disposicions que s’estableixen a la Circular número 90 de la RFEF.

A banda dels requisits específics indicats, caldrà complir també amb la normativa general que regeix la celebració dels partits amistosos que s’indica a continuació:

 1. Els partits o tornejos amistosos en què participin clubs federats han de ser autoritzats de forma prèvia per la Federació Catalana de Futbol, i dirigits per un àrbitre designat pel Comitè Tècnic d’Àrbitres.
 2. Els futbolistes que hi prenguin part han de tenir la quota de mutualitat corresponent a la temporada 2019-2020 o 2020-2021 pagada i trobar-se vinculats al club que disputi el partit.
 • Excepcionalment, hi poden participar jugadors inscrits en un altre club, sempre que es compti amb l’autorització per escrit d’aquell club, o bé hagi finalitzat la vigència del seu compromís en data 30/06/20.
 • Si l’àrbitre del partit detecta que un futbolista no disposa de la quota de mutualitat de la temporada 2019-2020 o 2020-2021 abonada, no permetrà la seva participació en el partit.
 1. Els equips no poden participar en partits o tornejos amistosos celebrats en una data que coincideixi amb partit de competició oficial.

Així mateix, cal tenir present que la participació de futbolistes en entrenaments d’altres clubs també requereix el permís per escrit del seu club d’origen.

L’incompliment de les disposicions anteriors pot tenir repercussió disciplinària, tant en forma de sancions a entitats i futbolistes, com en forma de no cobertura assistencial en cas d’accident esportiu (articles 327 i 344 del Reglament General).

També cal tenir en compte que aquests requisits no són aplicables en aquelles regions sanitàries en les quals estiguin vigents mesures restrictives incompatibles amb la pràctica esportiva, amb motiu de la situació sanitària per la Covid-19. En qualsevol cas, sempre prevaldrà la legislació aplicable i les indicacions de les autoritats governatives. Per aquesta raó, l’FCF es reserva el dret de modificar o inclús revocar qualsevol autorització per a la celebració d’un partit o torneig amistós, sense que això generi cap dret de rescabalament per possibles danys i perjudicis.

Consulta el contingut complet de la circular i tota la documentació AQUÍ.TOTA LA INFORMACIÓ DE LA
LLIGA E-FUTBOL FIFA20 - PS4
A què esperes, inscriu-te ja!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.