Nova tripleta femenina a la Tercera Federació
Notícies Generals | 15/05/2024
Ainara Acevedo, Andrea Salvador i Irene López han estat el segon conjunt arbitral íntegrament femení que ha xiulat un partit masculí en el Grup V de la Tercera Federació.
Nova tripleta femenina a la Tercera Federació

La tripleta arbitral encapçalada per Ainara Acevedo com a àrbitre principal, i Andrea Salvador i Irene López, com a àrbitres assistents, ha estat l’encarregada de xiular el partit entre el Reus CF Reddis i el Girona FC ‘B’ corresponent a la jornada 34 del grup V de la Tercera Federació el passat dissabte 11 de maig. Es tracta de la segona tripleta completament femenina que dirigeix un partit de la Tercera Federació, després de la formada per la mateixa àrbitre, Acevedo Dudley i acompanyada per les àrbitres assistents, Matilde Esteves i Ylenia Sánchez. El novembre del 2018 van fer història al futbol català al dirigir l’enfrontament entre el CP San Cristóbal i la UE Llagostera, corresponent a la jornada 13 de la Tercera Divisió Nacional. Va ser un fet insòlit en aquesta categoria fins aleshores que tres dones àrbitres dirigissin el partit i van repetir en dues ocasions més.

Ainara Acevedo (Rosario, 1991) és àrbitre internacional femenina FIFA des de l’any 2018 i actualment dirigeix partits de la Tercera Federació masculina i la Lliga F, primera divisió femenina. Amb una àmplia trajectòria al futbol no només català i estatal, sinó també a nivell internacional Acevedo és una de les àrbitres referents del panorama català. Per ella, tornar a estar en una nova tripleta íntegrament femenina és un motiu d’orgull. “Reflexa tota la feina que s'ha fet i també tot el que ens han anat ensenyant els nostres companys al llarg dels anys. Totes aquestes persones han estat una peça fonamental per al canvi i em sento molt agraïda de poder formar-ne part”