Monòleg de Catalunya amb poc premi en el marcador
Notícies Generals | 28/01/2017
La Selecció Catalana sub 21 femenina de futbol sala aconsegueix la victòria davant Castella i Lleó en un partit totalment dominat per les catalanes i en el que ha faltat més encert (1-0).

CATALUNYA, 1: Mariona Solà, Berta Ramos, Cèlia Cata, Marta de los Riscos, Laura Oliva. També han jugat: Mariona Olivella, Anna Munné, Marta Collado, Iris Amaro, Laia Martínez i Leiriane Aguilar.

CASTELLA I LLEÓ, 0:  Miriam Aragoneses, Verónica Mateos, Carmen Herrero, Patricia Oliveros, Beatriz García. També han jugat: Celia Pascual, María Álvarez, Andrea Calleja, Mª Rosa Santamaría, Tamara Rubio, Irene García i Elena González.

Gols primera part: Berta Ramos (1-0, min. 12).

Àrbitres: David Mas San Antonio i Hugo Pérez-Porro Costa.

Àrbitre Assistent: Javier Bellido Zambrano.

Espectadors: 400 espectadors, aproximadament.

Catalunya ha sortit amb molta força per intentar marcar ben aviat i encarrilar el partit. Des de l’inici ha portat el ritme davant una selecció que s’ha tancat a un quart de pista per buscar les pèrdues i sortir al contraatac. La Selecció Catalana ha gaudit de moltes ocasions que no han entrat per ben poc, i ha pressionat de tal manera que Castella i Lleó només ha pogut creuar el mig del camp a pilota parada. La Catalana ha interpretat molt bé com atacar la defensa en zona de Castella i Lleó i només la falta d’encert en l'última passada ha evitat el primer gol.

Iris Amaro ho ha provat des de lluny, però ha sortit massa elevat. I en la jugada següent, Berta Ramos ha obert el marcador amb un fort xut que s’ha colat entre les cames de la portera de Castella i Lleó (1-0). Les rivals han alternat la pressió amb una defensa en zona a un quart de pista, però no ha estat suficient per aturar l’atac de la sub 21. Catalunya hauria pogut ampliar l’avantatge en múltiple ocasions, però s’ha arribat al descans amb un resultat que no feia justícia al que s’ha vist sobre el parquet. Castella i Lleó només ha creat perill en pilotes llargues, de la tanca o la portera, però la bona defensa catalana ha evitat qualsevol xut entre els tres pals.

La millor jugadora de Castella i Lleó ha estat la portera, fent intervencions de mèrit. En canvi, a les files de Catalunya totes les jugadors han tingut la seva oportunitat, sobretot al minut 18, quan Laia Martínez ha fallat un gol molt clar venint des del darrere tota sola. Marta de los Riscos ha gaudit d’una altra bona ocasió estant pràcticament sola davant la portera, però el xut se li ha anat massa alt. En una transició, Castella i Lleó ha encarat a la portera, Mariona Solà, que ha aturat el mà a mà de manera perfecte. En els últims minuts de la primera part, la Catalana ha seguit controlant el partit per evitar mals major amb les cinc faltes acumulades que ha rebut.

Catalunya ha sortit amb el mateix ímpetu a la segona part, mantenint el domini del joc i creant bones ocasions. A causa de l’esforç físic que han fet les jugadores de Castella i Lleó, cada vegada els hi ha costat més arribar a les ajudes, de manera que la sub 21 ha pogut fer circular la pilota sense gaire pressió. En el minut 22, Castella i Lleó ha començat ha creure en les seves possibilitats i ha generat dues jugades d’estratègia molt perilloses. Mariona Solà ha fet una doble intervenció de molt mèrit, primer aturant amb el peu i el segon xut, gairebé a boca de canó, amb la mà. La sub 21 no ha pogut ampliar el marcador i el rival ha buscat les seves opcions en les pèrdues de Catalunya. Tot i el patiment dels instants finals per la importància d’aconseguir els tres punts, la pressió i bona col·locació de les jugadores catalanes han estat clau per mantenir la porteria a zero quan, a falta d’un minut, Castella i Lleó ha sortit amb la portera-jugadora.  El resultat, curt, no ha fet justícia a tot el treball que s’ha vist, però manté a Catalunya dins de les possibilitat de classificació.

Al partit ha assistit el director de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle; el directiu de la FCF i de la LCFS Juan Carlos Hueto; el directiu i responsable de les seleccions de futbol sala, Ramon Marcial; el regidor d’esports de Malgrat de Mar, Miquel Àngel Ruiz; el responsable del CTA de futbol sala, Marcelino Blázquez; i el delegat de la LCFS a Girona, Miguel González; entre d’altres autoritats.