Marisol Duque, una manera de viure que l'apassiona
FS Notícies | 11/05/2021
Fundadora, directora tècnica i jugadora del CE Terra Negra FS. La Marisol Duque, als seus 51 anys d’edat, s’ha convertit en la jugadora més veterana del futbol sala català i treballa per un esport que li apassiona.
Marisol Duque, una manera de viure que l'apassiona

''Mestre per vocació i el club, la meva passió''. Aquesta és la manera de viure de Marisol Duque, fundadora, directora tècnica i jugadora del CE Terra Negra FS i que, als seus 51 anys, és la jugadora més veterana del futbol sala català. ''Ja m'imaginava que era una de les jugadores més veteranes de Catalunya en actiu. Però no he tingut cap lesió i el futbol sala m'agrada molt, és una passió que tinc. Aguantaré fins que el cos aguanti'', diu la Marisol. I és que l'esport i la Marisol Duque han anat sempre lligats de la mà, és una ''manera de viure que li apassiona'', ja que et ''permet transmetre una valors molt importants en tots els àmbits''. Aquesta passió l'ha conduït ha ser ''un referent i la responsable'' del Club Esportiu Terra Negra, club situat a Barcelona i que, a més de l'àmbit esportiu, també treballa molt en l'àmbit social per ajudar a les persones més desafavorides.La passió de la Marisol Duque pel futbol sala ve de molts anys enrere. ''Quan anava a l'escola ja jugava a futbol i quan vaig fer el Grau de Mestre d'Educació Física, vaig decidir que havia d'aprendre a jugar amb la pilota als peus per guanyar-me als alumnes'', explica la jugadora. I d'aquí, a la temporada 2012-2013 quan, ''per casualitat'' i en un entrenament, el tècnic li va dir de jugar per completar un partit i al final, ''em va dir que em fes la fitxa''. La Marisol Duque va debutar l'any 2012, amb el primer equip Sènior femení del CE Terra Negra FS jugant a 3a Divisió femenina i, actualment, l'equip es troba dues categories superiors. ''Vaig celebrar molt l'ascens a 1a Divisió femenina catalana de futbol sala perquè ens va costar molt. El futbol sala femení es minoritari i hi ha poques noies que es vulguin comprometre'', explica la Marisol.

El nom de Terra Negra ve del record històric de com s'anomenava antigament aquesta zona, ja que el barri estava ple de carboneres amb moltes naus que es dedicaven al comerç del carbó. Una de les pistes d'entrenament del club es troba al Port-Vell, al peu de la muntanya de Montjuic. ''Quan vam venir en aquest pati d'escola, vam venir sense res. Ateníem a les persones a un pupitre d'una aula però sempre m'he creuat gent que et vol ajudar'', comenta la Marisol. D'aquells inicis, a dia d'avui, ha canviat molt i, fins i tot, tenen una ''oficina on poder treballar'' en una instal·lació en que ''Neymar va venir a gravar un anunci'' i una persona d'una marca esportiva va pintar tota la paret.La Marisol Duque, tot i tenir les titulacions de Monitor i Coordinador de futbol sala, no dirigeix cap equip, i tampoc ho té en ment. La jugadora més veterana del futbol sala català no només és la fundadora, directora tècnica i jugadora del club, sinó que ''faig una mica de mare. Ajudo a fer 'pinya' amb els entrenadors. M'encarrego de les tasques administratives, de controlar els socis... jo soc el referent, la responsable del club'', es defineix.A més a més, Marisol Duque compagina la seva passió amb la docència en educació física. ''Mestre és de vocació, és la meva feina. El club esportiu és la meva passió, una manera de viure. No entenc la meva vida sense esport. És una forma de vida que a mi m'apassiona'', conclou la Marisol Duque.

GALERIA D'IMATGES (Part 1)

GALERIA D'IMATGES (Part 2)Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.