Les mesures per la protecció dels clubs petits
Notícies Generals | 27/06/2022
L’Assemblea de l’FCF aprova la nova quota d’implantació del futbol al territori, amb reglamentació per frenar la fuga d’equips i de jugadors de base.
Les mesures per la protecció dels clubs petits

El blindatge dels clubs petits del futbol català ja és una realitat. Així ho han votat de forma majoritària els assembleistes presents en l’Assemblea General Ordinària de l’FCF, celebrada avui dilluns a la Ciutat Esportiva de Blanes. L’aprovació d’aquesta modificació d’articles dels estatuts i del reglament general pretén garantir la quota d’implantació del futbol i el futbol sala al territori, amb mesures per frenar la fuga d’equips i jugadors de base, que entraran en vigor a partir de l’inici de la nova temporada 2022-2023.

Indemnització per equips o jugadors addicionals

Així, pel que fa als equips, a partir del cinquè equip en futbol-11, i del setè en futbol 7, el club pagarà 500 euros per equip addicional, quan en el total de la base tingui un percentatge de futbolistes menor al 70% del mateix municipi. El club patrocinador i el filial passaran a considerar-se una sola unitat, i els diners recaptats es repartiran entre la resta de clubs de la delegació.

També es penalitzarà la captació excessiva de jugadors en les edats formatives. En futbol base, quan siguin més de tres, i en futbol sala base, quan siguin més de dos. Això generarà, en cas de demanar-ho, un dret d’indemnització a favor del club d’origen de 500 euros per jugador addicional, a excepció que es tracti de dos clubs de la mateixa localitat.

Consulta tota la informació de l'Assemblea General Ordinària de l'FCF fent clic AQUÍ.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.