Les jugadores podran participar en qualsevol categoria masculina a Catalunya
Notícies Generals | 27/06/2022
L’Assemblea de l’FCF aprova la plena participació de les jugadores en totes les categories masculines amateurs i de base d’àmbit territorial, a partir de la pròxima temporada 2022-2023.
Les jugadores podran participar en qualsevol categoria masculina a Catalunya

El futbol femení passarà a ser universal a Catalunya a partir de la pròxima temporada 2022-2023. Això vol dir que les jugadores tant de futbol com de futbol sala podran participar en qualsevol categoria masculina d’àmbit territorial, sigui amateur o de base. Així ho ha determinat per votació l’Assemblea General Ordinària de l’FCF, celebrada avui dilluns a la Ciutat Esportiva de Blanes, on els clubs catalans han votat favorablement aquest nou pas per la plena igualtat entre el futbol masculí i el femení.

La modificació reglamentària habilitarà qualsevol futbolista femenina a tramitar llicència federativa en un equip masculí, des d’aquest divendres 1 de juliol, coincidint amb l’inici oficial del nou curs futbolístic. D’aquesta manera, s’elimina el topall pel futbol mixt, fixat ara en la categoria cadet, incorporant també les jugadores en edat juvenil i amateur, que podran competir fins a la Preferent Juvenil masculina, en el primer cas, i fins a la Primera Catalana –temporada 2022-2023– i la Superlliga –temporada 2023-2024–, en el segon.

Desenvolupament del Comitè Femení

Així mateix, des de la Federació Catalana de Futbol es donarà un nou impuls al femení a través del desenvolupament del Comitè de Futbol i Futbol Sala femení, que s’encarregarà de marcar les línies mestres d’actuació en aquest àmbit, al llarg de tot el mandat.

Més categories en futbol formatiu femení

Finalment, altres de les novetats que s’han presentat en l’Assemblea de l’FCF han estat la introducció de la categoria Cadet futbol-11 a partir del pròxim curs 2022-2023, així com la posada en marxa de la categoria Preferent Infantil femenina amb l’arrencada de la temporada 2023-2024.

Consulta tota la informació de l'Assemblea General Ordinària de l'FCF fent clic AQUÍ.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.