Les accions individuals donen la primera victòria a les Illes Balears
Notícies Generals | 17/12/2016
La Selecció de les Illes Balears ha aconseguit la victòria (1-4) enfront d’una Galícia que ha dominat el partit, però que no ha sabut transformar l’avantatge en gols.

GALÍCIA, 1: Lidia López, Estefania Dacosta, Nerea Coello, Sarai Beatriz Muiños (Sara Alvarez, 47’), Carlota Sánchez, Eva Dios, Aroa Guerra (Laura Rodríguez, 50’), Nuria Torres, Carlota Polo (Noelia Sánchez, 70’), Marta López (Marta Domínguez, 61’) i Paula Monteagudo.

ILLES BALEARS, 4: Catalina Thomas Coll (Catalina Cueto, 76’), Andrea Alcaide, Rosa Mesquida, Abigail Quiroz, Gema Arrabal, Catalina Serra (Margalida Cueto, 41’), Rocío García (Natividad Cano, 79’), Elena Montané (Desiré Hernández, 72’), Leoni Henrich, Fátima Traversaro i Paula Sintes.

Gols: Rocío García (0-1, 16’); Elena Montané (0-2, 27’);Carlota Sánchez (1-2, 36’); Leoni Henrich (1-3, 58’); Rocío García (1-4, 64’).

Targetes grogues: Paula Sintes (38’).

Equip arbitral: Ceci Muños, Meritxell Guardia (àrbitra assistent), Sandra Márquez (àrbitra assistent) i Cristina Mateo (4a àrbitra).

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

El matx que ha enfrontat les seleccions gallega i balear durant la segona jornada de la primera fase del Campionat d’Espanya sub 16 femení estava marcat per la necessitat d’Illes Balears d’aconseguir una victòria per refer-se de la derrota patida ahir davant Catalunya. Tot i que des dels primers minuts les gallegues han dominat el joc i han tingut la possessió de la pilota, les balears han aconseguit el seu objectiu aprofitant les poques ocasions en què han arribat a la porteria contrària.

El primer gol de la balear l’ha fet Rocío García, que s’ha plantat sola davant de la portera després de recuperar una pilota perduda a l’àrea rival. García ha xutat amb potència i la pilota ha passat per sobre del cap de la portera gallega, Lidia López. El conjunt balear ha eixamplat la diferència només uns minuts més tard en una jugada a pilota parada. López, al minut 36,  no ha pogut refusar bé el córner i, enmig d’un batibull de jugadores dins l’àrea petita, Elena Montané ha acompanyat lleugerament amb el peu la pilota perquè entrés a porteria.

Malgrat que Galícia ha tingut el control del primer temps, les d’Eduardo González no han tingut sort de cara a porteria i només han pogut inaugurar el marcador amb un gol de Carlota Sánchez fruit d’una falta picada per Marta López. El xut s’ha estavellat contra la defensa rival, però Sánchez ha aprofitat el rebot i la pilota ha dibuixat una paràbola abans d’entrar (1-2).

A la represa, Galícia ha sortit amb empenta per intentar remuntar el resultat advers, però els esforços han estat en va perquè la selecció balear ha augmentat la diferència fins a segellar l’1 a 4 definitiu. Tot i això, la primera ocasió clara l’ha tingut Aroa Guerra, que ja havia temptat Catalina Coll en diverses vegades durant els primers quaranta minuts. La portera balear ha salvat en dues ocasions més el seu equip en estirar-se molt bé per aturar dos xuts de Laura Rodríguez.

Al minut 58, Illes Balears ha tornat a concloure amb èxit una jugada individual. Leoni Henrich s’ha desfet de la defensa rival en velocitat i malgrat que la portera gallega ha tocat la pilota amb la mà, el gol ha pujat al marcador (1-3). Només sis minuts més tard, les de Mario Cabanes han fet el quart i definitiu gol gràcies a una recuperació al mig del camp. García ha rebut molt a prop de l’àrea i ella mateixa s’ha col·locat la pilota a l’aire per fer-la entrar per sobre del cap de la portera (1-4).

Galícia no ha desistit i hauria pogut marcar el segon al minut 70, però la falta de Nuria Torres s’ha estavellat al travesser. El conjunt gallec ho ha provat fins a l’últim moment i Estefania Dacosta ha tingut la darrera ocasió de l’enfrontament; però el xut ras ha acabat a les mans de Catalina Cueto, la portera balear.

Illes Balears ha aconseguit així tres punts per encarar la segona fase del Campionat d’Espanya sub 16 femení, mentre que Galícia, demà a les 10.00 hores, jugarà el seu segon partit davant Catalunya. Al partit ha assistit el director del Comitè Tècnic d’Entrenadors de la FCF, Fèlix Gimeno; la subdelegada del Barcelonès, Maria Jesús Mateo i la seleccionadora espanyola sub 17, Toña Is.