La victòria de la sub 18 femenina arriba des de la banqueta
Notícies Generals | 16/12/2016
La Selecció Catalana sub 18 femenina ha guanyat les Illes Balears per 0 gols a 3, tot i disputar un partit força igualat. Diumenge jugaran el segon matx davant Galícia.

ILLES BALEARS, 0: Cecilia Pascual, Irene Márquez, Zaida Alfaya, María Villar (Patricia Trave, 78’), Iria Omoigui, Rebeca Delgado, Bárbara Ginard (Lorena Alles, 69’), Stefane Conceiçao, Paula Tur (Alba Navarro, 61’), Ruth Álvarez i Cristina de Andrés (Maria C. Juan, 69’).

CATALUNYA, 3: Gemma Font, Laia Aleixandri, Berta Pujades, Paula Fernández, Laura Galceran, Anna Bernadí (Laura Fernández, 45’), Maria Llompart (Meritxell Rodríguez, 78’), Candela Andújar (Laura Martínez, 67’), Berta Bou, Elena Julve (Ariadna Llivina, 81’) i Ainhoa López.

Gols: Laura Fernández (0-1, min. 51; 0-2, min. 65); Ariadna Llivina (0-3, min. 93).

Targetes grogues: Stefane Conceçao (10'), Cristina de Andrés (16').

Equip arbitral: Ylenia Sánchez Miguel, Laia Puiggros Dalmases (àrbitra assistent), Andrea Salvador Sánchez (àrbitra assistent), Ester Erra Leiva (4a àrbitra).

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 18 femenina ha debutat amb nervis a la primera fase del Campionat de Seleccions Autonòmiques Femenines. En els primers minuts Illes Balears ha portat la iniciativa i ha pressionat més, fet que ha posat en alguna dificultat a Catalunya per sortir del seu camp. Passat el quart d’hora de joc, però, la sub 18 ha començat a crear jugades per la banda i ha pogut encarar porteria. Excepte un gol anul·lat per fora de joc de Berta Bou al 14’, no hi ha hagut cap altra ocasió clara de gol fins ben entrada la primera part. El partit ha estat molt igualat, Illes Balears ha tapat bé els espais i ha obligat a la Catalana a jugar per les bandes.

Al minut 22 Candela Andújar ha centrat al punt de penal des de la banda esquerre i Laura Galceran ha fet lluir la portera balear, Cecilia Pascual, amb la seva rematada de cap. Poc després, Laia Aleixandri ha generat una altra bona ocasió també rematant de cap en una falta executada des de tres quarts de camp. Al 34’, Paula Fernández ha xutat una falta que ha anat a buscar Berta Bou just en el moment que la portera ha tret els punys per evitar el gol. El refús ha caigut als peus de Berta Pujades i una de les defenses balears ha malbaratat aquesta doble ocasió.

A un minut per al descans, Maria Llompart ha marxat per la banda dreta i ha estat a punt de marcar un gol olímpic quan ha intentat una centrada des de la línia de fons. El perill de la sub 18 ha arribat a pilota aturada, sobretot en les faltes a tres quart de camp.

El segon temps també s’ha caracteritzat per la igualtat en el joc, tot i que Catalunya ha intentat pujar una marxa i moure més ràpid la pilota. Les jugades de combinació han sorgit efecte quan, al minut 51, Laura Fernández, que ha sortit a la segona part, s’ha quedat sola davant la portera i ha inaugurat el marcador (0-1). A les Illes Balears li ha costat una mica més elaborar passades amb cert risc i només a través de les faltes i d’un córner ha pogut penjar alguna pilota dins l’àrea.

Catalunya ha buscat les seves davanteres amb passades aèries i en una d’aquestes, Elena Julve ha intentat el xut quan estava a la frontal, el rebot ha caigut als peus de Laura Fernández, que venia en carrera, i no s’ho ha pensat dues vegades per afusellar la porteria (0-2). Catalunya, molt més tranquil·la, ha imposat el seu joc i el centre del camp ha penjat pilotes contínuament per superar la línia defensiva més fàcilment. En una acció a pilota parada a la frontal de l’àrea, Paula Fernández ha estat a punt de fer el tercer, però el seu xut ha sortit fregant el pal.

Una altra jugadora que ha sortit des de la banqueta, Meritxell Rodríguez, ha tingut una ocasió claríssima en estavellar un fort xut al pal a deu minuts per al final. En aquests instants la Catalana s’ha mostrat molt còmode sobre el camp i no ha donat cap opció a les balears. El constant atac de la sub 18 ha donat els seus fruits amb un últim gol. Abans, però, hi ha hagut temps per a que Laura Fernández xutés, de nou, al pal. La pilota s’ha passejat per la línia de gol, però no ha acabat entrant. Ja en el temps afegit, Ariadna Llivina ha tancat el partit quan ha marxat en carrera rebent una bona passada des del mig del camp i s’ha regatejat la portera, demostrant així, que els canvis realitzats pel seleccionador, Lluís Cortés, han estat un autèntic revulsiu.

La sub 18 femenina jugarà el segon partit el diumenge, a les 12.00 hores, davant el combinat de Galícia. Al partit ha assistit el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Josep Llaó;  la directiva i delegada del Baix Llobregat, Paquita Linares; la subdelegada del Barcelonès, Maria Jesús Mateo; el subdelegat del Barcelonès, Miquel Espert; el director esportiu de la FCF, Marc Vives; i la seleccionadora espanyola sub 17, Toña Is.