La valentia d'un Catalunya - Paraguai solidari
Notícies Generals | 26/03/2024
El partit internacional entre Catalunya i Paraguai del proper diumenge 7 d’abril destinarà tots els beneficis al programa ‘Guapes i Valentes’ impulsat per la Fundació Oncolliga Girona.
La valentia d'un Catalunya - Paraguai solidari

Tothom té dret a agradar-se. Amb aquest objectiu, el programa ‘Guapes i Valentes' de la Fundació Oncolliga Girona vetlla per l’empoderament de la dona mentre passa un procés oncològic. La Federació Catalana de Futbol s’ha unit a la causa solidària i tots els beneficis de cada entrada es destinaran a la Fundació Oncolliga Girona. “És molt important donar visibilitat a la fundació perquè és la manera de poder ajudar a més persones. Poder-ho fer amb un partit d’aquestes característiques i aquest nivell, ens sentim molt orgulloses i afortunades” assegura la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa.

ENTRADES CATALUNYA - PARAGUAI  AQUÍ

‘Guapes i valentes’ és un programa de prop de deu anys que té per objectius empoderar a la dona trobant conjuntament una imatge on ella s’hi reconeixi, amb el tractament de la quimioteràpia, sobretot amb càncer de mama, hi ha la caiguda del cabell. “Des de ‘Guapes i valentes’  proporcionem o be una perruca o mocadors, o gorros, el que ella es pugui sentir més còmode amb la seva imatge, ja que la imatge és molt important” destaca Sylvia Miàs, psicòloga i responsable del programa. Moltes persones es troben amb un sentiment de culpa pel fet de preocupar-se per una cosa que sembla tan frívola com la imatge persona però és un sentiment bastant generalitzat.

El banc de perruques solidàries és una iniciativa que està en actiu des de 2015, impulsada per Roser Estanyol i neix d'una experiència personal. El banc solidari posa a disposició diferents tipus de perruques, que són “la porta d’entrada a l’estètica oncològica”  i a partir d’aquí es detecten moltes necessitats. El banc de perruques compten des d'aquelles totalment noves (que es poden comprar a partir de 80€) fins a d'altres reutilitzades en prèstec (amb un dipòsit a partir de 40€). Per donar continuïtat a aquest programa, totes les usuàries que retornen la perruca en bon estat se'ls abona el 20% de l'import. 

Sylvia Miàs, psicòloga i responsable de 'Guapes i Valentes' assegura que "la intenció és ajudar a les dones, no només econòmicament, sinó també en una vessant més psicològica, per afrontar la situació. Aquest mateix servei també pot tractar les famílies de les afectades. En ser un servei integral es treballa per treure l’angoixa l’ambient de casa i afavorir un millor entorn". 

La part més gratificant del programa és “l’ agraïment dels usuaris i les usuàries, el nostre motor per seguir fent coses i posant la nostra energia, però nosaltres fem molt poca cosa, nosaltres posem les eines, la feina és dels pacients” destaca Sylvia Miàs.

Actualment, el projecte 'Guapes i Valentes' treballa amb més de 500 persones de la província de Girona i s'ha creat un equip de psicooncòlogues i persones que vetllen pels pacients i el seu procés dins la fundació. "Nosaltres mirem a la persona com una persona normal que està passant per aquest procés i que entra en un procés de sanació" afirma Sylvia Miàs. Tot i que a la fundació la mirada és de normalitat, al carrer no és la mateixa. 

 



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.