La UE Cornellà, campiona del Torneig d’Històrics femení
Futbol Femení | 06/09/2021
L’equip del Baix Llobregat s’imposa al Torneig d’Històrics femení en superar el Terrassa FC a la final per 2 a 0. El FC Martinenc guanya al CF Pallejà a la tanda de penals per obtenir el tercer lloc.

El Cornellà ha dominat i vençut amb contundència la final del Torneig d’Històrics en un partit en què han demostrat total solvència, tant al davant com en línies defensives. Tot i això, la primera acció clara del partit ha estat de Delba, que al minut 5 podria haver avançat el Terrassa amb un llançament potent que ha aturat la portera Lucía.

Luci ha respost amb un xut des de la frontal, el qual ha picat contra el travesser. Les del Baix Llobregat ho han seguit intentant i, en una jugada per banda, Piñol ha tret una centrada enverinada de Dani. Pocs minuts més tard, la capitana, Pascu, ha rematat a la porteria de les vallesanes i Piñol ha tornat a treure el xut sense moltes complicacions. Maribel ha tingut una ocasió claríssima, en un xut directe de falta i Piñol ha aturat el llançament, refusant-la a córner. En la jugada immediatament següent, Serna ha aconseguit colpejar amb el cap, però la pilota ha topat amb el travesser.

Per la seva banda, el Terrassa ha volgut dir-hi la seva, però només ha gaudit d’una acció clara, obra de Galvez, que ha efectuat un xut creuat que Lucia ha pogut desviar. Amb aquesta alternança d’ocasions la primera part ha finalitzat amb el 0-0 en el marcador.

A la represa, la primera oportunitat clara de la segona part l’han tinguda les vallesanes. La resposta per part de l’equip de José González no s’ha fet esperar i Dani, en un xut de falta directa, ha tornat a obligar a Piñol a intervenir.

No ha estat fins al minut 55 quan les del Baix Llobregat han aconseguit l’1-0, obra de Sara Serna, que ha rebut una pilota dins l’àrea i, després de guanyar-li la posició a Judit, ha avançat el seu equip. Aquest ha estat el tercer gol de Serna al Torneig, que l’ha proclamada màxima golejadora de la competició. Amb el marcador a favor, el Cornellà ha tingut vàries oportunitats per ampliar distàncies, les més clares, protagonitzades per la pitxitxi.

A minut 76 ha arribat la diana de la sentència amb un gol olímpic de Peya. A un quart d’hora per al final, el Terrassa ha mirat de retallar la diferència i evitar que el títol se li escapés, però no han generat cap ocasió prou clara. Així doncs, la final ha quedat vestida de color verd. El Cornellà s’ha endut el títol després d’una final en la què ha estat clarament superior al rival.

FC Martinenc - CF Pallejà (2-2, p. 4-3)

La tercera plaça del Torneig ha estat per l’equip amfitrió, el FC Martinenc, que s’ha imposat al CF Pallejà a la tanda de penals. Després d’una primera meitat sense accions clares, només han destacat un dispar de Clàudia al minut 19 i un d’Estrada al 35’. Dues accions que han marxat per damunt de la porteria.

Al segon temps, el partit s’ha animat gràcies a una marxa més que han posat els dos conjunts i, amb això, han arribat els gols. Al minut 62, Clàudia ha aprofitat una passada a l’espai per plantar-se tota sola davant de Marta i batre la portera per sota les cames. El gol ha esperonat el Pallejà que de seguida ha trobat el camí per capgirar l’encontre. Primer, Salo al minut 79 i, després, Saubi al 87’ han aconseguit donar la volta al marcador i posar les visitants per davant. Quan tot semblava abocat al bronze per l’equip roig-i-negre, Clàudia s’ha trobat una pilota dins l’àrea per fer el 2-2 i enviar el partit a la tanda de penals. Des dels onze metres, les jugadores del Martinenc han estat més efectives i s’han acabat enduent el bronze d’aquesta edició del 2021.

En representació de la Federació Catalana de Futbol, han assistit el subdelegat al Barcelonès i president d’honor de l’Històrics, Miquel Carrillo; i el també subdelegat al Barcelonès, Manuel Murciano.