La sub 12 femenina cau eliminada a la tanda de penals
Seleccions | 26/06/2022
Catalunya empata a 1 la semifinal del Campionat d’Espanya amb la Comunitat de Madrid, però una tanda de penals fatídica elimina la Selecció sub 12 femenina i la deixa sense final.

COMUNITAT DE MADRID
2 1 - 1 1
Laura Cifuentes, Ángela Vieco, Abril Díaz, Martina Rubio, Nora El Rachaoua, Inés Fernández, Natalia Zorrilla, Patricia Andrés. També han jugat: Noelia Sanz, Claudia Isla, Emma Imbernón, Lucía Gómez, Lucía Rodríguez, Carla de la Fuente.
Georgina González, Lucía Grau, Noa Benito, Carlota Ohlander, Bruna Quintana, Marta Pérez, Jana Muro, Lídia Gibert. També han jugat: Martina Palau, Ivette Rodríguez, Laia Benítez, Ainoa Robas, Daniela Arias, Elena Vizuete.
Abril Díaz (1-1, 39’). PENALS: Natalia Zorrilla (1-0); Nora El Rachaoua (1-0); Abril Díaz (2-1).

Elena Vizuete (0-1, 38’). PENALS: Lídia Gibert (0-0); Elena Vizuete (1-0); Carlota Ohlander (1-1).
Natalia Zorrilla (17’).

Carlota Ohlander (17’); Noa Benito (40’).

L’any 2019 la Selecció Catalana sub 12 femenina va caure eliminada de les semifinals del Campionat d’Espanya a la tanda de penals. Tres anys més tard, una vegada s’ha recuperat el format després de la Covid-19, Catalunya ha tornat a sucumbir als penals, aquesta vegada davant l’amfitriona, la Comunitat de Madrid. El partit ha estat molt igualat, amb un treball defensiu molt preparat. En el primer temps, Madrid ha gaudit de més ocasions clares, ofegant la sortida de pilota de Catalunya. Inclús han enviat una pilota al pal i, per un moment, ha semblat que s’enverinava i entrava dins la porteria.

El descans ha servit per donar aire fresc a la sub 12, la qual ha tingut més domini de la pilota i ha trepitjat més vegades l’àrea rival a la segona part. Lluitadores i incansables, els dos combinats s’han entregat a fons per aconseguir el gol. A dos minuts per al final, Lídia Gibert s’ha escapolit per la banda i el seu potent xut l’ha hagut de refusar la portera madrilenya. Elena Vizuete, més atenta que mai, ha recollir el refús per obrir el marcador. Les esperances de Catalunya, però, s’han esvaït en la següent jugada. En el darrer instant, Abril Díaz ha rematat al segon pal en un servei de córner per empatar el partit i enviar la semifinal a la tanda de penals.

En aquests llançaments, Catalunya ha fallat els dos primers, mentre que la Comunitat de Madrid només n’ha fallat un i, així, ha aconseguit l’últim bitllet per disputar la final del Campionat Nacional de Seleccions Autonòmiques sub 12 femenines. A la semifinal ha assistit el vicepresident i delegat de l’FCF a Lleida, Josep Maria Espasa.