La Selecció Catalana sub 19 cau eliminada del Campionat d'Espanya
FS Notícies | 27/01/2019
El combinat de Jorge Vargas no ha pogut derrotar una Castella-la Manxa molt completa (1-2) i s'acomiada del somni de la Fase Final de Madrid.

Catalunya sub 19
1 - 2
Castella-la Manxa sub 19
Borja Puerta, Bernat Povill, Marc Vinyals, David Peña, Xavi Jaén, Alejndro Cerón, Dylan Moreno, David Segovia, Iñaki Roses, Alex Lacambra, Víctor Cecilia i Adrián Hurtado.
Óscar de la Faya, Al Mostapha, Rubén Rodrigo, Sergio Delgado, Juan Cózar, Alejandro Naranjo, Rubén Martínez, Jesús García, Carlos Gómez, Samuel Prieto, Lucas García i Ernesto Madrigal.
1-1 Bernat Povill (3’).

0-1 Carlos Gómez (2’) i 1-2 Carlos Gómez (10’).
TARGETES GROGUES

Jesús García (10’)
Juan José Calvo i Israel Rufas (àrbitres principals); Anabel Labaila (àrbitra assistent).

Un partit digne de les seves expectatives. Catalunya i Castella-la Manxa sub 19 es jugaven aquest migdia al Pavelló Esportiu CanCases de Martorell la classificació per tota una Fase Final d’un Campionat d’Espanya. El bitllet estava molt car i els dos combinats ho han demostrat amb un duel vibrant que ha acabat caient del cantó dels manxecs per la mínima.

El primer assalt ha donat el tret de sortida amb un ritme trepidant. El jugador castellà, Carlos Gómez, ha avançat la seva selecció al minut 2 amb un gol afortunat després d’un refús innocent de la defensa catalana que Gómez ha introduit de forma involuntària al fons de la porteria de Borja Puerta. Tot i el revés inicial, els jugadors de Jorge Vargas no s’han deixat intimidar i han donat resposta al contratemps del 0 a 1 amb una diana transcendental de Bernat Povill només 1 minut més tard. L’ala-pivot quadribarrat ha engaltat un gran xut des d’aproximadament 10 metres que s’ha colat al fons de la xarxa manxega per fer pujar l’1 a 1 al lluminós de Can Cases.

Del caos a la calma. Després d’un començament de partit amb dos gols en tres minuts, el matx ha entrat en una fase d’igualtat màxima en què els dos conjunts han anat sovintejant les porteries del rival. En una d’aquestes accions, novament el 10 manxec, Carlos Gómez, ha anotat l’1 a 2 (minut 10) finalitzant de forma perfecta una molt bona jugada col·lectiva del conjunt dirigit per Israel Gómez. Amb aquest resultat, s’ha arribat a l’equador d’una enfrontament que s'estava desenvolupant com un autèntica joia de partit.

A la represa, els jugadors de Jorge Vargas han assetjat una vegada rere l’altra la porteria d’un Óscar de la Faya que ha quallat una gran actuació. Els castellans aprofitaven la proposta ofensiva de Catalunya per generar perill en contraatacs verticals que incomodaven els intents de remuntada de la Selecció. Els catalans, contra les cordes, han sortit de cinc quan quedaven quatre minuts per la finalització del matx, una aposta que li ha sortit bé a un Vargas que ha vist com el seu equip envestia cada dos per tres el mur visitant. Tot i la insistència dels quadribarrats, els jugadors d’Israel López han aconseguit sobreviure a les seves ofensives gràcies a la disciplina defensiva i al gran paper del seu porter, una combinació que no només ha permès a Castella-la Manxa endur-se el gat a l'aigua amb un resultat d'1 a 2, sinó que també els ha assegurat una plaça per la Fase Final del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques.

Per tal de poder seguir tant els resultats dels partits, com les notícies relacionades amb aquesta fase prèvia, així com les galeries d’imatges de tots els encontres, està disponible un apartat específic que es pot accedir a través del bàner situat a la portada de la pàgina web, o bé, fent clic aquí.