La Selecció Catalana femenina s'acomiada del Campionat d'Espanya a la tanda de penals
Notícies Generals | 24/03/2024
El final més cruel per Catalunya que veu com tot i ser imbatuda en els sis partits disputats no podrà jugar la final de Campionat d'Espanya.

Catalunya no podrà revalidar el títol del campiona d'Espanya sub 12 després de caure a les semifinals contra València (0-0/7-6). L'empat a zero al marcador en el xiulet final de l'àrbitre ha enviat el partit a decidir-se a la tanda penals. Els dos combinats compten a les seves files amb grans llançadores i és per això que la tanda s'ha allargat fins a vuit penals, cinc més dels tres reglamentaris. En el vuitè i últim penal ha arribat el torn de les porteres i Ainhoa, portera catalana, ha estavellat la pilota al travesser.

Les dues seleccions, velles conegudes, han tingut uns primers minuts de tanteig. Tot i això, el combinat de Jaume Comellas ha sortit molt enèrgic i amb molta intensitat per tal de donar el primer cop sobre la taula, però davant, València, molt segur en defensa s'ha situat amb molt d'ordre sobre el terreny de joc. Poc a poc, les ocasions han anat arribat i als cinc minuts Catalunya ja havia tingut dos xuts, a peus de Júlia i Elsa que han avisat a la selecció valenciana., que també ha dit la seva amb la seva davantera Excel Mousa. La primera part ha acabat amb uns últms minuts de color valencià que Catalunya ha contrarestat amb una gran defensa i amb Alexia molt segura sota pals.

A la represa, la igualtat ha seguit present en un partit molt disputat entre ambdues seleccions. València però, l'ha tingut als cinc minuts de la segona part amb un xut a boca de canó que Alèxia l'ha salvat amb la cara. Ha estat un gran avís per Catalunya que ha reaccionat amb una ocasió de Valentina que ha marxat fora. En els darrers compassos de partit, els dos combinats han mantingut la igualtat en tot moment però a la final només pot passar un. Així doncs la plaça per la gran final s'ha decidit des dels 9 metres i s'han llençat fins a 8 penals. Ambdues seleccions han marcat tots els penals, exceptuant el tercer, que les jugadores de cada selecció han fallat. Quan ha arribat el torn per les porteres, Imilce, per part valenciana ha aconseguit el gol, mentre que Ainhoa no ha tingut tanta sort i ha estavellat la pilota al travesser, impedint així la classificació de Catalunya per la final.

Tot i la derrota, cal destacar que el combinat de Jaume Comellas ha quedat invicte d'aquest Campionat d'Espanya i no ha rebut cap gol en els sis partits disputats. El balanç ha estat de quatre victòries i dos empats a zero contra Madrid i València, en el primer i últim partit.

La final serà a les 12.00h i la disputarà València contra el País Basc que ha superat a les semifinals a Madrid (2-0).

FITXA TÈCNICA
VALÈNCIA: Imilce, Sara, Elena, Adriana, Irene, María, Sara, Carmen Mazas, Excel, Amàlia, Esther, Elena, Clàudia i Àfrica.
CATALUNYA: Alexia, Clara, Lucia Fuentes, Laia, Irene, Elsa, Júlia i Valentina. També han jugat Ainhoa, Abril, Lola, Èlia i Aum.