La Selecció accedeix a la final en el darrer sospir de la pròrroga
Notícies Generals | 29/07/2017
Un gol de Zaira Abenza a falta d'un minut per al final del temps extra dóna el bitllet a la final a la Selecció Catalana Sènior Femenina en un duel apassionant contra Balears.

CATALUNYA, 4: Laia García, Ana Isabel Vigara, Silvia Ferrer, Delia Zambrano, Zaira Abenza, Ana Isabel Chamorro, Geraldin Borrero, Roser Maymó, Paula Navas, Judith Gongora, Carla Morera i Anna Pascual.

ILLES BALEARS, 3: Maria Teresa Mayol, Esmeralda Mendoza, Andrea Alcaide, María Victoria Haces, Marina Martín, Catalina Serra, Gema Arrabal, Rayanne Silvia, Elena Montane, María del Pilar Espadas, Paula Tur i Catalina Thomas Coll.

Gols: Catalina Thomas Coll (0-1, 3’), Zaira Abenza (1-1, 3’; 2-1, 18’), Andrea Alcaide (2-2, 19’), Andrea Montane (2-3, 28’), Anna Pascual (3-3, 31’), Zaira Abenza (4-3, 2’ pròrroga).

Targetes grogues: Gema Arrabal (17’), Carla Morera (22’).

Semifinal d’alt voltatge entre Catalunya i Balears. Les dues seleccions han protagonitzat un espectacular xoc que no s’ha resolt fins als últims instants de la pòrroga. Un gol de Zaira Abenza, autora d’un hat-trick, quan faltava un minut per arribar a la tanda de penals ha donat una merescuda victòria a la Selecció. Amb aquest triomf en el darrer moment, Catalunya es classifica per a la final del Campionat d’Espanya. El rival serà Canàries, que ha superat a Melilla en l’altra semifinal. La gran final, que es podrà seguir en directe a través de la web de l’FCF, es disputarà demà, 30 de juliol, a les 11.00 hores.

Els primers compassos del partit feien presagiar que seria un encontre disputat entre dues magnífiques seleccions. Catalunya ha portat la iniciativa buscant arribar a la porteria contrària per les bandes, mentre que les illenques, poderoses físicament, han preferit llançar pilotes àrees a les seves pivots. En una jugada sense aparent perill, la portera de Balears Catalina Thomas Coll ha avançat el seu equip amb un sensacional xut des de la seva pròpia porteria. La Selecció ha respost immediatament amb un fantàstic tir de Zaira Abenza que s’ha colat per l’escaire esquerre. Una acció que ha servit per establir l’1-1 en un emocionant primer quart.

En el segon període, Catalunya ha endurit la defensa i s’ha avançat constantment a les passades rivals en llarg per evitar que les atacants illenques poguessin rematar de primeres. Quan s’havien disputat sis minuts, una incisiva Silvia Ferrer ha assistit al segon pal a Zaira Abenza que, amb una extraordinària xilena, ha enviat el cuir al fons de les xarxes. Tot seguit, però, Balears ha tornat a empatar el xoc gràcies a un gol d’Andrea Alcaire, que ha aconseguit batre a Laia García des d’una posició amb poc angle.

El guió del partit no ha canviat en el tercer i definitiu quart. La Selecció ha gaudit de la possessió de la pilota i ha generat perill a un combinat balear que cada vegada defensava més a prop de la seva porteria. No obstant això, les illenques han aprofitat un penal executat per Andrea Montane per tornar a avançar-se en el marcador. Els nervis no han jugat una mala passada a la Catalana, que ha igualat el matx a falta de pocs minuts per al final. Anna Pascual s’ha regatejat a dues defensores i ha superat a la portera balear amb un xut ras. Ja en la pròrroga, Zaira Abenza s’ha convertit en la protagonista de l’encontre en marcar el gol que suposa el passi de Catalunya a la final. Catalunya serà campiona d’Espanya si demà, a les 11.00 hores, aconsegueix derrotar a Canàries.