La resolució de les competicions de futbol sala en aplicació dels efectes classificatoris
FS Notícies | 28/05/2020
Un cop la Junta Directiva de l'FCF ha acordat la resolució de totes les competicions de l'FCF i s'ha publicat la circular 31 per part de l'FCF, és moment de conèixer les classificacions finals de les categories de futbol sala afectades i els equips implicats en aquests ascensos, del pla de competició de la temporada 2019-2020.
La resolució de les competicions de futbol sala en aplicació dels efectes classificatoris

Aprovat per unanimitat el desenllaç de la temporada. La Junta Directiva de l’FCF, amb motiu de les circumstàncies de nova aparició que ha constituït la declaració de l'estat d'alarma i el cessament forçós de l'activitat esportiva per raó de la Covid-19, ha aprovat la resolució de totes les competicions de l’FCF, i ha publicat la Circular 31 per part de la Federació Catalana de Futbol.

Conseqüentment, la Lliga Catalana de Futbol Sala publica els efectes classificatoris, la resolució de classificacions i d’ascensos, així com la cobertura de vacants actualment confirmats de la vigent temporada 2019-2020.

ELS EFECTES CLASSIFICATORIS

Els efectes classificatoris de les categories amateurs masculines de futbol sala d’àmbit territorial per a la temporada 2020/2021 (Divisió d’Honor, Primera, Segona i Tercera Catalanes):

a) S’aplicaran els ascensos previstos al Pla de Competició de Futbol Sala de l’LCFS aprovat per la Convenció de Clubs de Futbol Sala de data 18/5/19 i ratificat per l’Assemblea General Ordinària de data 28/6/19. 

b) Els ascensos de Divisió d’Honor Catalana a Tercera Divisió Nacional seran els que determini la Real Federación Española de Fútbol. 

c) No es faran efectius els descensos previstos a l’indicat Pla de Competició. 

d) En els casos en què el Pla de Competició estableix que els ascensos es guanyaran a través de la disputa d’eliminatòries de play-off, i tenint en compte la impossibilitat de la seva celebració, es respectarà l’aparellament de les eliminatòries dels play-off, i entre els equips aparellats es determinarà el guanyador de l’eliminatòria amb el millor coeficient, en aplicació del que s’ha indicat en el punt Tercer, lletra d), de la circular 31 de l'FCF.

e) Atès que l’execució d’ascensos i no aplicació de descensos donarà lloc a la creació de grups supernumeraris per a la temporada 2020/2021, si es produïssin vacants en alguna categoria, l’LCFS podrà optar per la seva no cobertura. En cas que l’LCFS optes per cobrir les vacants que es produeixin a cada categoria i divisió, seran cobertes mitjançant l’aplicació dels criteris establerts a l’article 208 del Reglament General i del que s’ha indicat en el punt Tercer de la circular 31 de l'FCF.

f) Atès que l’execució d’ascensos i no aplicació de descensos donarà lloc a la creació de grups supernumeraris per a la temporada 2020/2021, si es produïssin grups amb equips imparells l’LCFS podrà optar per la seva cobertura mitjançant l’aplicació dels criteris establerts a l’article 208 del Reglament General i del que s’ha indicat en el punt Tercer de la circular 31 de l'FCF.

Els efectes classificatoris de les categories amateurs femenines de futbol sala d’àmbit territorial per a la temporada 2020/2021 (Divisió D’Honor, Primera i Segona Divisió Catalanes):

a) S’aplicaran els ascensos previstos al Pla de Competició de Futbol Sala de l’LCFS aprovat per la Convenció de Clubs de Futbol Sala de data 18/5/19 i ratificat per l’Assemblea General Ordinària de data 28/6/19. 

b) Els ascensos de Divisió d’Honor Catalana a Segona Divisió Nacional seran els que determini la Real Federación Española de Fútbol. 

c) No es faran efectius els descensos previstos a l’indicat Pla de Competició. 

d) Atès que l’execució d’ascensos i no aplicació de descensos donarà lloc a la creació de grups supernumeraris per a la temporada 2020/2021, si es produïssin vacants en alguna categoria, l’LCFS podrà optar per la seva no cobertura. En cas que l’LCFS optes per cobrir les vacants que es produeixin a cada categoria i divisió, seran cobertes mitjançant l’aplicació dels criteris establerts a l’article 208 del Reglament General i del que s’ha indicat en el punt Tercer de la circular 31 de l'FCF.

e) Atès que l’execució d’ascensos i no aplicació de descensos donarà lloc a la creació de grups supernumeraris per a la temporada 2020/2021, si es produïssin grups amb equips imparells, l’LCFS podrà optar per la seva cobertura mitjançant l’aplicació dels criteris establerts a l’article 208 del Reglament General i del que s’ha indicat en el punt Tercer de la present circular. 

Els efectes classificatoris de les categories base masculines i femenines de futbol sala d’àmbit territorial per a la temporada 2020/2021:

a) No s’aplicaran els ascensos ni els descensos previstos al Pla de Competició de Futbol Sala de l’LCFS aprovat per la Convenció de Clubs de Futbol Sala de data 18/5/19 i ratificat per l’Assemblea General Ordinària de data 28/6/19. 

b) Els ascensos de la categoria Juvenil Masculí de Divisió d’Honor Catalana a Juvenil Divisió d’Honor Nacional seran els que determini la Real Federación Española de Fútbol.

c) Les vacants que es produeixin a cada categoria i divisió seran cobertes mitjançant l’aplicació dels criteris establerts a l’article 208 del Reglament General i del que s’ha indicat en el punt Tercer, lletra c i d de la circular 31 de l'FCF.

RESOLUCIÓ DE CLASSIFICACIONS

Les classificacions finals de cada competició en el futbol sala serà l’existent en la data del 13 de març de 2020, comptant doncs els resultats obtinguts pels equips fins al moment en què es va produir l’aturada de les competicions a causa de la pandèmia de la Covid-19.

En els casos en què els equips components del mateix grup no hagin disputat el mateix nombre de partits, l’ordre classificatori es determinarà mitjançant el sistema de millor coeficient, que resultarà de dividir els punts obtinguts entre els partits jugats.

Tal com regula la circular 31 de l'FCF, l'ordre classificatori de les competicions de futbol sala es determinarà de la següent manera:

Desempat entre dos equips del mateix grup. Es determina guanyador del desempat a:

1. L’equip amb millor coeficient (punts dividit entre partits disputats).

2. L’equip amb millor diferència de gols a favor, sumats els gols en pro i en contra segons el resultat dels dos partits jugats entre ells (només si s’han disputat els partits d’anada i tornada).

3. L’equip amb millor diferència de gols a favor, tenint en compte però tots els obtinguts i rebuts en el decurs de la competició.

4. L’equip amb millor coeficient de gols anotats (gols marcats dividit entre partits disputats).

Desempat entre més de dos equips del mateix grup. Es determina guanyador del desempat a:

1. L’equip amb millor diferència de gols a favor, tenint en compte però tots els obtinguts i rebuts en el decurs de la competició.

2. L’equip amb millor coeficient de gols anotats (gols marcats dividit entre partits disputats).

*Tenint en compte l’existència d’expedients pendents de resolució per part d’òrgans disciplinaris competents, alguna d’aquestes classificacions podria ser susceptible de modificació a causa d’una eventual resolució que s’emeti un cop els òrgans de justícia esportiva reprenguin la seva activitat.

CLASSIFICACIONS

Un cop aplicats els efectes classificatoris que regula la circular 31 de l'FCF i detallats els paràmetres de desempats, el resultat de les classificacions de les categories i divisions amb els ascensos previstos en el pla de competició de futbol sala de la temporada 2019-2020 seria les següents:

CLASSIFICACIONS SÈNIOR MASCULÍ FUTBOL SALA 2019-2020
CLASSIFICACIONS SÈNIOR FEMENÍ FUTBOL SALA 2019-2020

També s'ha procedit a aplicar els efectes classificatoris que regula la circular 31 de l'FCF i detallats els paràmetres de desempats, el resultat de les classificacions de la categoria Juvenil en haver d'aplicar cobertura de vacants per l'ascens d'equips a Juvenil Nacional Divisió d'Honor:

CLASSIFICACIÓ JUVENIL MASCULÍ FUTBOL SALA 2019-2020

RESOLUCIÓ D'ASCENSOS 

Tal com regula la circular 31 de l'FCF, l'ordre per aplicar els ascensos de les competicions de futbol sala es determinarà de la següent manera:

Es determina l’ordre classificatori entre equips classificats en la mateixa posició de grups diferents de la mateixa categoria:

1. L’equip amb millor coeficient (punts dividit entre partits disputats).

2. L’equip amb millor  diferència de gols a favor, tenint en compte però tots els obtinguts i rebuts en el decurs de la competició.

3. L’equip amb millor coeficient de gols anotats (gols marcats dividit entre partits disputats).

En les competicions de futbol sala i en l’aplicació de l'article 220.6 del Reglament General, en els casos en què el Pla de Competició de Futbol Sala de l’LCFS aprovat per la Convenció de Clubs de Futbol Sala de data 18/5/19 i ratificat per l’Assemblea General Ordinària de data 28/6/19 estableixi que els ascensos es guanyaran a través de la disputa d’eliminatòries de playoff, i tenint en compte la impossibilitat de la seva celebració, es respectarà l’emparellament de les eliminatòries dels playoffs, i entre ells es determinarà guanyador de l’eliminatòria a:

1. L’equip amb millor coeficient (punts dividit entre partits disputats).

2. L’equip amb millor diferència de gols a favor, tenint en compte però tots els obtinguts i rebuts en el decurs de la competició.

3. L’equip amb millor coeficient de gols anotats (gols marcats dividit entre partits disputats).

ASCENSOS

Un cop ja definides les classificacions de les categories Sènior Masculí, Sènior Femení i Juvenil Masculí, apliquem els ascensos previstos al Pla de Competició de Futbol Sala de l’LCFS aprovat per la Convenció de Clubs de Futbol Sala de data 18/5/19 i ratificat per l’Assemblea General Ordinària de data 28/6/19.

ASCENSOS PLA DE COMPETICIÓ SÈNIOR MASCULÍ FUTBOL SALA 2019-2020
ASCENSOS PLA DE COMPETICIÓ SÈNIOR FEMENÍ FUTBOL SALA 2019-2020

COBERTURA DE VACANTS

També s'ha procedit a calcular els paràmetres de la resolució d'ascensos que regula la circular 31 de l'FCF de la categoria Juvenil en haver d'aplicar cobertura de vacants per l'ascens d'equips a Juvenil Nacional Divisió d'Honor:

COBERTURA VACANTS DEL PLA DE COMPETICIÓ JUVENIL MASCULÍ FUTBOL SALA 2019-2020

Un cop publicades les classificacions i ascensos segons l'acord de la Junta Directiva de l'FCF i la circular 31 per part de l'FCF, la Lliga Catalana de Futbol Sala durant el mes de juny farà públic, com cada any, el llistat d'equips per categories i divisions amb el detall dels ascensos ja notificats i la cobertura de vacants que sigui necessària en cada cas. Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.