La paciència i efectivitat de Catalunya trenquen el mur defensiu del Vallirana
FS Notícies | 27/11/2017
La Selecció Catalana sub 17 femenina de futbol sala ha sabut interpretar el partit a la perfecció per superar 4 a 2 a un rocós adversari.

Fixa tècnica

CATALUNYA, 4: Carlota González, Clara Segado, Sandra del Olmo, Mireia Tremps i Èlida Tortosa. També han jugat: Laia Gómez, Laura Torres, Mireia Gómez, Núria Salvador, Andrea Gomariz, Laia Haro i Laura García.

AE VALLIRANA, 2: Helena Creixell, Alba Bairaguet, Marta Vázquez, Clàudia Font i Mireia Jiménez. També han jugat: Isabel Domínguez, Noelia Vázquez, Marta Cabrera, Anna Martín i Maria Paz.

Gols primera part: Laura Torres (1-0, 15’), Laia Haro (2-0, 20’).

Gols segona part: Anna Martín (3-0 pp, 24’), Marta Cabrera (3-1, 27’), Clàudia Font (4-1 pp, 37’), Isabel Domínguez (4-2, 38’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Àrbitre: Sergio Guerrero Moreno.

Àrbitra Assistent: Miriam García Salomo.

La Selecció Catalana sub 17 femenina de futbol sala ha doblegat per 4 a 2 el Vallirana, de Segona Divisió Nacional Femenina, en el primer partit amistós de la temporada. Les de Clàudia Pons s’han mostrat superiors a un rival que ha resistit amb encert els atacs catalans durant bona part de l’encontre. No obstant això, la Catalana ha combinat amb paciència, movent la pilota amb velocitat i precisió fins que ha aconseguit trobar el camí del gol.

Catalunya ha intentat imposar el seu joc des del primer minut amb una pressió alta i amb les idees clares quan tenia la pilota als peus. El Vallirana, per la seva part, ha volgut sortir combinant des del darrere, però les imprecisions en les passades l'han dificultat arribar amb perill a l’àrea contrària. La primera ocasió clara per a Catalunya ha estat una acció individual de Laura García, que no ha pogut superar a la portera visitant en l’un contra un. Poc després, Mireia Gómez ha finalitzat una bona triangulació amb un xut que ha marxat al lateral de la xarxa.

A mesura que avançaven els minuts, el Vallirana s’ha anat trobant més còmode al parquet davant d’una Catalunya que es topava constantment contra el seu efectiu sistema defensiu. La primera arribada perillosa visitant ha estat un potent tir llunyà de Marta Vázquez que ha sortit desviat pel pal esquerre de la porteria defensada per Carlota González. Després de diverses aproximacions, Catalunya ha aconseguit inaugurar el marcador en el minut 15. Marta Laura ha rebut una pilota al mig del camp, ha deixat enrere a la seva defensora amb un fantàstic canvi de ritme i ha batut Helena Creixell amb un poderós xut que ha passat per sobre del seu cap. En l’últim minut del primer temps, Laia Haro, de cap, ha enviat al fons de les xarxes una genial assistència de Mireia Gómez des de la banda dreta.

La segona meitat ha començat igual que ha finalitzat la primera. Catalunya ha continuat buscant amb insistència la porteria rival a través de la possessió de la pilota, les parets i les arribades de la segona línia. Per contra, el Vallirana no s’ha posat nerviós amb el marcador advers i ha optat per esperar la seva oportunitat al contraatac. En un servei de córner, Isabel Domínguez ha posat a prova els reflexos de la portera de la Selecció Laia Gómez i, tot seguit, ha estat Noelia Vázquez qui ha pogut retallar diferències.

En una ràpida transició ha arribat el tercer gol català. Mireia Gómez, escorada en una banda, ha fet una centrada al segon pal i la defensa visitant Anna Martín ha introduït la pilota en la seva pròpia porteria en intentar refusar el perill. Tot i el 3-0, el Vallirana no s’ha rendit i, poc després, ha escurçat distàncies gràcies a un xut creuat de Marta Cabrera, molt activa durant tot el duel. En els darrers compassos del matx, Catalunya ha marcat la quarta diana, obra de Clàudia Font en pròpia porteria en intentar allunyar el perill. Quan faltava un minut per al final, Isabel Domínguez, amb un potent tir, ha anotat el definitiu 4 a 2 per al Vallirana.