La mala sort condemna a La Rioja
Notícies Generals | 28/01/2017
La Rioja ha encaixat dos gols en pròpia porteria amb pocs minuts de marge i ha marcat el seu partit davant Aragó, que ha acabat imposant-se per 2 gols a 4.

LA RIOJA, 2: Sandra Buzon, María Barrio, Gloria Collado, Paula Pérez, Laura Marina. També han jugat: Sandra Cejudo, Angela Escudero, Patricia Blázquez, Nuria Boualam, Nahia Jaussi, Joanna González i Lucía del Campo.

ARAGÓ, 4: Izarbe Tricas, Marta Garcia, Sonia Ibáñez, Julia Sanz, Ana Sanz. També han jugat: Lucía Vicente, Marta Baztan, Sara Valdivia, Laura Boix, Laura Rivera, Judit Villalba i Cristina Gallego.

Gols primera part: Ana Sanz (0-1, min. 8’); María Barrio (p.p. 0-2, min. 11); Paula Pérez (0-3, min. 18).

Gols segona part: Nuria Boualam (1-3, min. 25); Patricia Blázquez (2-3, min. 27’); Judit Villalba (2-4, min. 40).

Targetes grogues: Gloria Collado (28’)

Àrbitres: Rogelio Pacheco Gómez i Carlos Bellido Zambrano.

Àrbitre Assistent: Javier Bellido Zambrano.

Espectadors: 250 espectadors, aproximadament.

La segona jornada del Campionat d’Espanya sub 21 femení de futbol sala ha començat amb una Aragó molt batalladora. Les aragoneses han sortit amb molta força i ben aviat han creat les primeres ocasions clares de gol, totes rebutjades per les bones accions de la portera de La Rioja. L’alta intensitat amb la que ha sortit Aragó ha provocat que La Rioja tingués moltes dificultats per passar de la seva pista i no han creat perill. En una gran jugada col·lectiva, la portera Lucía del Campo ha aturat un xut que venia des de la banda dreta, però el rebot ha anat al segon pal i Ana Sanz no ha tingut oposició per marcar el primer (0-1).

La mala sort ha estat la protagonista en el segon gol d’Aragó, i és que Judit Villalba, per la banda dreta, ha volgut fer un centre al segon pal, però María Barrio ha desviat el xut i ha agafat a la seva portera al contrapeu (0-2). Aragó ha estat molt ben posicionada durant tot el partit, de manera que La Rioja no ha pogut fer el seu joc i només ha executat un sistema defensiu.

La millor ocasió de les de Rioja ha arribat a tres minuts per al descans quan María Barrio ha fet una jugada individual per la banda, combinant amb Patricia Blázquez, que ha encarat la portera en un u contra u. La meta aragonesa, però, ha estat molt segura sota pals. Amb aquesta ocasió ha semblat que La Rioja despertava, i ha pujat una mica les línies, però ha estat un miratge. Aragó ha seguit dominant el joc i ha tornat a tenir fortuna en el tercer gol. Paula Pérez s’ha marcat en pròpia porta en voler rebutjar una pilota de la banda (0-3).

Tot i encaixar dos gols en pròpia porta, La Rioja no s’ha rendit. En una transició, Nahia Jaussi ha enviat la pilota a la creueta, mentre que Laura Marina ha tingut un mà a mà amb la portera. L’ultima acció de la primera part ha estat favorable a La Rioja amb un llançament de falta, però de nou, la portera ha mantingut el marcador a zero.

La Rioja ha sortit amb una altra mentalitat en el segon temps. Ha intensificat la pressió i no s’ha deixat intimidar ni pel resultat ni per les rivals, que han enviat un xut al pal. Al minut 25, Nuria Boualam ha marcat l’1-3 després de fer passar la pilota entre una tanca i la portera, que havia sortit a tapar el xut. El gol ha donat aire fresc a les files de La Rioja, generant algun u contra u,  però ben resolt per la portera. El ritme de la segona part ha estat totalment diferent a la primera, ja que ha estat molt més elevat i amb les futbolistes jugant amb més confiança. Les ocasions s’han succeït a banda i banda, però n’hi ha hagut poques realment clares.

A tres minuts per al final, Patricia Blázquez no ha dubtat en rematar de cap una gran passada que ha rebut des de gairebé mig del camp, enviant la pilota per sobre la portera aragonesa (2-3). Els instants finals s’han animat, amb una Rioja creient en la remuntada i amb Aragó tancant-se al seu camp per evitar-ho. Tanmateix, amb només dotze segons per davant, Aragó ha generat una transició, conduïda per Laura Boix, que ha superat a la portera i ha deixat en safata el gol a Judit Villalba (2-4). Així doncs, les aragoneses aconsegueixen els sis punts possibles en aquesta segona jornada del Campionat després de la victòria aconseguida ahir divendres davant Catalunya.

Al partit ha assistit el director de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle; el directiu de la FCF i de la LCFS Juan Carlos Hueto; el directiu i responsable de les seleccions de futbol sala, Ramon Marcial; el regidor d’esports de Malgrat de Mar, Miquel Àngel Ruiz; el responsable del CTA de futbol sala, Marcelino Blázquez; i el delegat de la LCFS a Girona, Miguel González; entre d’altres autoritats.