La Fundació Brafa potencia la inclusió social a través del futbol
Notícies Generals | 17/03/2021
El Programa SPES, amb una vintena d’inscrits, té com a objectiu ajudar a gent que es troba a l’atur.
La Fundació Brafa potencia la inclusió social a través del futbol

La Fundació Brafa aporta el seu gra de sorra per combatre l’exclusió social en temps de pandèmia a través del Programa SPES, dirigit a persones que es troben a l’atur. La iniciativa, amb una vintena d’inscrits en l’actualitat, pretén, d’una banda, fomentar la pràctica esportiva mitjançant partits amistosos de Futbol 7 dos dies a la setmana. I, de l’altra, proporcionar-los eines per a la recerca de feina a través de tertúlies i cursos formatius.

El coordinador del Programa SPES, Roger Passola, assevera que “la iniciativa va sorgir arran d’un grup de gent gran, aturats de llarga durada, que volia practicar esport i relacionar-se amb altres persones”. Qüestionat per la finalitat de la iniciativa, manifesta que “la nostra idea és ajudar que aquestes persones estableixin noves relacions, practiquin esport per mantenir-se en forma, i aconsegueixin alliberar-se dels pensaments negatius”.

Un dels inscrits al programa, Danny Rodríguez, destaca que “em vaig assabentar de l’existència de la iniciativa gràcies al meu fill, que juga a la Fundació Brafa. Ens van avisar que s’organitzaria el programa SPES a través del grup de Whatsapp del grup dels pares de l’equip. Em va semblar una gran idea i vaig decidir apuntar-me”. En aquest sentit, afirma que “tot i que fa poc que ens coneixem, som com una família. L’ambient és magnífic”.

Per la seva part, un altre dels participants del programa, Ennio Mazzi, subratlla que “m’agrada compartir històries de vida i laborals amb els meus companys. Estem molt units i ens donem suport entre nosaltres”. A més, reconeix que “practicar esport m’ajuda a mantenir-me en forma i em sento millor amb mi mateix. Trobava molt a faltar jugar a futbol”.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.