La copa s'escapa a la pròrroga
FS Notícies | 17/03/2013
La selecció catalana sub 19 s'ha proclamat subcampiona del Campionat d'Espanya després de que se li hagi escapat el triomf en els darrers minuts de la pròrroga de la gran final contra Madrid on s'han vist dues seleccions molt potents.
Empat, pròrroga i penals. Aquest ha estat l'esquema que la selecció catalana sub 19 ha viscut en els dos partits de la fase final i que l'han portat a quedar subcampiona del Campionat de forma molt merescuda, després de mostrar el seu millor joc.

CATALUNYA:
Martí Giralt, David Muñoz, Alejandro Constantino, Alejandro Bustelo, Lluc Parera, Esteve Naudo, Aleix Moreno, Ferran Plana, Jordi Garcia, Pol Pacheco, Cristian Villarin i Daniel Martínez. (Cinc inicial: Aleix Moreno, Ferran Plana, Alejandro Constantino, Pol Pacheco i Lluc Parera)

MADRID:
Raúl. Alex, Raúl Jaén, Marquina, Solano, Pablo, José Carlos, Iván, Jorge Santos, Sumi i Palob Ibarra. (Cinc inicial: Raúl, Raúl Jaén, Ivan Marquina, Alex i Sergio)

ÀRBITRES: Sr. Martínez Flores i Sr. Fortes Pardo.

GOLS:
(1a part) 0 - 1 Jorge Santos (min. 7), 0 - 2 Pablo Ibarra (min. 9), 1 - 2 Alejandro Bustelo (min. 12), 1 - 3 Alex (min. 14), 1 - 4 Jorge Santos (min. 14), 2 - 4 Pol Pacheco (min. 18).
(2a part) 3 - 4 Alejandro Constantino (min. 1), 4 - 4 Ferran Plana (min. 5), 5 - 4 Lluc Parera (min. 8), 5 - 5 Pablo (min. 18)
(Pròrroga) 5 - 6 Pablo Ibarra (min. 47) i 5 - 7 Pablo (min.50)

CRÒNICA: Esquema quasi idèntic al de la segona semifinal és el que s'ha vist avui a la gran final del Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials sub 19.

Amb el mateix cinc inicial que al partit d'ahir, Catalunya ha sortit a la pista, amb moltes ganes. En els primers minuts del partit el domini i el ritme del joc ha estat català però la selecció de Madrid no ha tardat en avançar-se al marcador amb dos gols molt seguits, aprofitant que Catalunya s'havia relaxat.

Al minut 12, en una contra de Pol Pacheco, Bustelo ha agafat el rebot i ha aconseguit el primer gol dels catalans.

Quan semblava que es revifaven, Madrid ha marcat dos gols consecutius que donaven una bona avantatge als madrilenys però el Pol Pacheco s'ha encarregat de retallar distàncies abans d'arribar a la mitja part.

En el segon temps, Catalunya ha sortit molt concentrada, creant un munt d'ocasions de gol i aconseguint l'empat a 4, gràcies a dos gols matiners de Constantino i del Ferran.

Al minut 8, fruit d'una jugada d'estratègia, Lluc Parera ha rebut la pilota i ha marcat el cinquè gol català que els avançava en el marcador.

Ambdues seleccions han continuat amb el seu bon joc i, a falta de sis minuts pel final del partit, Madrid, amb desavantatge, s'ha posat a jugar de cinc.

L'estratègia els ha sortit bé als madrilenys quan a falta de dos minuts pel final, han empatat el partit.

D'aquesta manera s'ha arribat a la pròrroga on s'han viscut minuts molt tensos, amb ocasions que primer no s'han acabat de materialitzar. Però, quan Madrid s'ha plantat a mitja pista esperant agafar alguna contra, ha estat quan han aconseguit marcar els dos gols que els han donat el triomf.

Catalunya s'ha proclamat subcampiona després d'haver disputat un excel·lent partit.