La Copa Catalunya canvia de mans
FS Notícies | 29/08/2013
El FCBarcelona supera al Marfil Sta Coloma en una final trepidant on el Marfil Santa Coloma ha intentat fins el darrer moment revalidar el títol de la Copa Catalunya que, finalment, ha estat blaugrana

MARFIL SANTA COLOMA: Isaac Fernández, Rubén González, Adolfo Fernández, Daniel Salgado, Albert Segura, Sergio Sierra, Marcus Vinicius, Lluc Parera, Eric Martel, Rafa López, Alejandro Medina i Didac Plana.

Entrenador: Xavi Passarrius

FC BARCELONA: Jesus Aicardo, Ari Santos, Gabriel Dias, Angel Velasco, Sergio Lozano, Igor Raphael, Saad Assis, Wilde Gomes, Chema Mella, Ferran Plana, Adrian Ortego i Paco Sedano.

Entrenador: Marc Carmona

GOLS: (1a part) 1 – 0 Aicardo P.P. (min.9), 1 – 1 Igor (min.15). (2a part) 1 – 2 Igor (min.21), 2 – 2 Dani Salgado (min.21), 2 – 3 Ari (min.21), 2 – 4 Lin (min. 26), 3 – 4 Dani Salgado (min. 28).

ÀRBITRES: Sr. Marcelino Blázquez Sierra, Sr. Francesc Garcia-Donàs Bono, Sr. Enrique Blázquez Sierra i Sra. Susanna Cobo Moreno

CRÒNICA: S'escoltava l'himne de Catalunya mentre s'anunciava que el partit estava a punt de començar. Es presentaven els protagonistes per megafonia i el pavelló ha homenatjat a la selecció catalana aleví de Futbol Sala que va aconseguir el Campionat d'Espanya de la seva categoria, fet que ha ocasionat que la Lliga Catalana de Futbol Sala de la FCF s'emportés el premi de la RFEF a la millor territorial en classificacions de seleccions territorials.

Començava la final a l'alçada de les expectatives. Les aficions animant als seus respectius equips en un pavelló omplert de gom a gom i els jugadors amb  ganes d'agradar-se en un partit que s'olorava que hi havia ganes de revenja pel conjunt blaugrana. La temporada passada en la final de 2012, el Marfil Santa Coloma va guanyar la partida als blaugranes en la que aquest any, era la reedició d'aquella final.

En l'àmbit esportiu els dos entrenadors no reservaven res i sortien amb tota l'artilleria que les baixes de Fernandao, Torras i Cristian per part blaugrana i Rafa per part colomenca els permetien. Les primeres accions eres ràpides buscant la porteria rival en transicions molt verticals.

El primer gol ha arribat d'un rebot d'una servei de banda que ha rebotat a l'Aicardo i introduint-se a la porteria deixant al Paco Sedano batut veient entrar la pilota. El Marfil es trobava molt segur amb la pilota als peus que sorprenia amb un ritme de pilota vertiginós. Les errades en defensa les defensaven amb bones transicions defensives i les magnífiques actuacions de Dídac a la porteria local. Els blaugranes, per la seva banda, amb un joc una mica més ordenat aprofitava els errors locals i les jugades d'estratègia per arribar a crear perill. En una jugada de banda l'Igor ha aprofitat per introduir la pilota a la  porteria després de que la pissarra de Marc Carmona donés els seus fruits. Amb una ocasió de Lin que no va materialitzar per l'encert de Dídac Plana, es va arribar al descans amb l'empat a 1 que feia preveure una segona part com a mínim, igual d'interessant que la primera.

La segona part no ha deixat indiferent a ningú amb 3 gols al primer minut de joc. Una consecució de gols del que sortia beneficiat el Futbol Club Barcelona que, amb un altre gol de banda als segons de començar, donava avantatge als visitants. Apareixeria segons després Dani Salgado amb un gol d'autèntic pivot marcant després de rebre i girar davant el tanca blaugrana. Quan encara celebrava l'afició local el gol, arribava una contra culminada per Ari. Amb un gol de diferència per als barcelonins, el partit va entrar en un ritme frenètic que posava taquicàrdics als tècnics d'ambdós equips però donava als 2.500 espectadors el que volien, espectacle. Lin posava distancia en el marcador amb el 2 – 4 però tornava a respondre el Dani al minut 28, amb una altra meravella posant la pilota a l'escaire, sense deixar que els blaugranes s'escapessin al marcador. Amb el 3 – 4 en el marcador amb 8 minuts per endavant, el Barça fa la que suposaria la cinquena falta que condiciona la defensa visitant.

A falta de 6:20 per finalitzar el partit, una falta del Dani Salgado provoca que vegi la segona targeta groga, que li feia abandonar el partit abans de temps i deixava al seu equip amb només tres jugadors de pista. Els colomencs van aguantar els dos minuts en inferioritat amb una bona defensa i un Dídac espectacular. Només recuperar el quart jugador, el Barça va estavellar una pilota al pal. Recuperats els locals i a falta de 3 minuts després d'un temps mort, es llancen en busca d'un gol que faci arribar l'empat al marcador. Per buscar-ho fan servir la figura de porter-jugador. Fins a cinc ocasions claríssimes van tenir els locals abans que els àrbitres i la botzina decretessin el final del partit que donava el títol de la Copa Catalunya al Futbol Club Barcelona.

Aquesta gran final ha estat el darrer partit en actiu del col·legiat Marcelino Blazquez Sierra, tota una institució en l'arbitratge Nacional i Internacional que després de tants i tants anys, deixa l'arbitratge en actiu per convertir-se en el President del Comitè d'Àrbitres de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol.

LES FOTOGRAFIES DEL PARTIT:

MANRESA: Ernest Junyent, Joan Chávez, Gerard Franco, Alejandro Ramírez, Gerard Franco, Sergio Flores, Carles Fernández, Roger Bermusell, Gerard Pusó, Asis Boukherss, Marc Cirera, Xavier Lavado i Cristian García.

Entrenador: Paco Cachinero

L'HOSPITALET BELLSPORT: Julio Gracia, Javier García, Julio López, Guille Aubach, Òscar Agustí, Juan Carlos López, David Alba, Àlex Verdejo, Pau López, Raúl Ceni, Álex Jimenez, Carles Pedrero, Mosaab Sarghini i Pau Sallarés.

Entrenador: Xavi Closas

GOLS: (1a part) 0 – 1 Pau (min.4), 0 – 2 Guille (min.5), 0 - 3 David Alba (min.9), 1 - 3 Josan (min. 10), 2 – 3 Josan (min.16),  3- 3 Charly (min.18), 4 – 3 Alejandro (min.19), 4 – 4 Verdejo (min. 20), 4 – 5 Pau Sallares (min.35)

ÀRBITRES: Sr. Jordi Centeno Bono, Sr. Alberto Centeno Bono, Sr. José Luís Lara Benjumea i Sr. Roberto Cano Benito.

CRÒNICA: Final de consolació que enfrontava als equips del Manresa FS i L'Hospitalet Bellsport per disputar el 3r i 4t lloc de la Copa Catalunya 2013. El partit va començar amb un bon ritme de joc i alternatives en les dues porteries fins que la ràpida circulació dels visitants va fer que la defensa manresana reculés una mica.

Els dos primers gols visitants van arribar en ràpides contres que van agafar per sorpresa al Manresa. Els dos entrenadors aprofitaven per fer molts canvis degut al cansament acumulat de les semifinals i la calor que feia en el pavelló. Aquest desgast es notava en el joc dels equips que cada cop que avançava el partit, anava decaient el ritme.

Un gol del Manresa aprofitant una errada en l'elaboració de L'Hospitalet, responia a un gol marcat segons abans per aquests. Amb el marcador de 3 – 1 a falta de 5 minuts per acabar la primera part, el Manresa va començar a pressionar la sortida de pilota creant molts problemes la circulació visitant. Fruit d'aquesta pressió, Josan va aprofitar una errada per reduir distàncies. El Manresa va creure en la remuntada i una jugada trenada i un tir de 10 metres van fer que els manresans la consumessin amb el 4 – 3 al marcador. Quan ja s'esperava el descans, un penal a favor de L'Hospitalet a falta de 20 segons va posar les taules al marcador deixant la resolució del partit per la segona part.

La segona part, va començar amb un joc molt lent on els dos equips buscaven mantenir el control de la pilota. Els errors propis d'aquestes alçades de temporada feia que el partit fos perdent vistositat i es veiés un futbol sala menys vistós. Anaven passant els minuts i el partir guanyava en intensitat ja que cap dels dos equips volien perdre el partit. Un gol de Pau Sallarès a cinc minuts del final va ser decisiu per decantar el partit cap a les files del conjunt de Xavi Closas que han aconseguit la tercera plaça del Campionat de Copa de Catalunya 2013. El Manresa no ha pogut guanyar cap partit dels dos disputats però ha deixat una gran imatge plantant-li cara a un equip com L'Hospitalet Bellsport que disputarà una competició lliguera més amunt que els manresans.