L'FCF se suma al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial
Notícies Generals | 21/03/2023
Des de la Federació Catalana de Futbol es rebutja el racisme i es condemna qualsevol tipus d’incitació a la violència o manifestació d'odi.
L'FCF se suma al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial

En commemoració del Dia Internacional per la eliminació de la Discriminació Racial el Consell Català de l’Esport, amb coordinació amb la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya han elaborat el MANIFEST DE L’ESPORT CONTRA EL RACISME i, juntament amb la Federació Catalana de Futbol, animen a la resta d'entitats esportives i professionals de l’esport a adherir-hi i difondre’l.

L’esport constitueix una poderosa eina per promoure la cohesió social i la transmissió de valors fonamentals com el joc net, el respecte mutu i la tolerància, actituds que han d’estar al centre de totes les activitats esportives i ser el motor de l’educació i la socialització. L’esport ha de ser antiracista perquè s’ha de reflectir en els valors en què se sustenten la convivència democràtica. Com deia Nelson Mandela, premi Nobel de la Pau 1993, “l'esport té el poder per canviar el món. Té el poder d’inspirar i unir la gent com poques coses ho fan”.

Des del món de l'esport rebutgem el racisme i condemnem qualsevol tipus d’incitació a la violència, els insults, la difamació, les amenaces i qualsevol altre discurs o manifestació d’odi. Volem gaudir d’un esport que garanteixi els drets individuals, la dignitat i la igualtat d’oportunitats, independentment de la raça, el color de pell, la religió i l’origen de la persona que el practica.

Per un esport i una societat més lliure i respectuosa, sumeu-vos a la crida “No al racisme!”.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.