L'FCF participa a la jornada sobre 'Les eleccions a les entitats esportives'
La 5a Jornada de Dret Esportiu s'ha celebrat a la Sala de Conferències de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Lleida.
L'FCF participa a la jornada sobre 'Les eleccions a les entitats esportives'

El programa de la 5a Jornada 'Les eleccions a les entitats esportives' s'ha centrat en els processos electorals que es desenvolupen en les federacions esportives i als clubs. Hi han intervingut diversos especialistes en la matèria en l'àmbit català i estatal, com ara el president d'honor de l'Associació Espanyola de Dret Esportiu, José Bermejo Vera, qui ha impartit la conferència 'Reflexions sobre les eleccions a les entitats esportives'; el president del Tribunal Català de l'Esport (TCE), Joan Maria Xiol Quingles; el membre del Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD), Koldo Irurzun; la responsable jurídica de la UFEC, Isabel Pérez; l’assessora de federacions del COE, Ana Ballesteros; Borja Osés i Agustín Rizos. Així mateix, ha realitzat diverses aportacions l’ex membre del TAD i director del Màster de Dret Esportiu de la Universitat de Lleida, Andreu Camps i Povill.

En les diverses ponències s'han plantejat diferents reflexions sobre la problemàtica actual dels processos electorals. També s'ha debatut si aquest tipus de processos han de ser tutelats per l'administració pública i les federacions esportives o bé, en el cas dels clubs, han de ser les mateixes entitats qui s’autoregulin amb els seus propis reglaments electorals i estatuts. A més a més, s'han analitzat quines són les reclamacions més habituals que solen presentar-se en la majoria de processos electorals. La direcció de la 5a Jornada ha correspost a Elisabet Miranda i Vicente Javaloyes.

Per part de l'FCF ha participat a la jornada el director de l'Àrea de Compliment Normatiu, Javier Latorre, impartint la ponència 'Processos electorals a clubs esportius: com evitar la seva manipulació'. A més, a la Taula rodona ha participat el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteve; el professor de la Universitat de Lleida, Antonio Ezquerra; l’advocat del Lleida Esportiu, Borja Plana; el president del Força Lleida Club Esportiu, Félix González; el president del Club de Tennis Lleida i assessor jurídic del COPLEFC, Jorge Culleré; i el Director General de l'Esport del Govern d'Aragó, Mariano Soriano.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.