L'FCF participa a la Comissió contra la violència en espectacles esportius de Catalunya
El Secretari General, Oriol Camacho, i el director de l'Àrea de Compliment Normatiu, Javier Latorre, han assistit a la reunió organitzada per la Secretaria General de l'esport per tractar la violència a l'esport.
L'FCF participa a la Comissió contra la violència en espectacles esportius de Catalunya

El Museu Colet de Barcelona ha acollit la reunió de la Comissió contra la violència en espectacles esportius de Catalunya que ha organitzat la Secretaria General de l'Esport amb l'objectiu de fer un treball conjunt entre l’administració i el teixit esportiu per tenir “un esport amb la mínima violència possible”, segona ha explicat el Secretari General de l'Esport i l'Activitat Física, Gerard Figueras. La Comissió, que està integrada pel Departament de la Presidència, mitjançant el Consell Català de l’Esport, el Departament d’Interior, i les entitats esportives, reprèn l’activitat “donada l’elevada existència de casos de violència en l’esport registrats la temporada passada, per utilitzar les eines que garanteixin la seguretat en esdeveniments esportius i potenciar la prevenció de males conductes en l’esport”, ha assegurat Figueras.

La Subcomissió contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport recollirà els casos de violència a l’esport per estudiar els possibles processos sancionadors i elevar les decisions a la Comissió. Les funcions i la composició de la Comissió, així com la normativa reguladora, es poden consultar fent clic AQUÍ.

El Secretari General de l'FCF, Oriol Camacho, i el director de l'Àrea de Compliment Normatiu de la Federació Catalana de Futbol, Javier Latorre, han participat en aquesta reunió posant en valor el suport institucional de la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física a les campanyes creades per l'FCF i la coordinació entre l'FCF i els Mossos d'Esquadra (PG-ME). Ambdós han explicat la voluntat de l'FCF de dur a terme una prova pilot en matèria de justícia esportiva restaurativa en el futbol formatiu, a través de la Comissió d'Ètica Esportiva, fent que un jugador menor sancionat per infracció greu pugui substituir part de la sanció amb mesures de reparació del dany causat a la víctima o amb cursos de sensibilització.

A més, també s'ha informat que l'FCF i la PG-ME estan treballant en una campanya de sensibilització adreçada a clubs, recordant aspectes bàsics de la normativa en matèria de l'esport a Catalunya. La Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física s'ha mostrat favorable a què es puguin instal·lar plafons informatius a tots els recintes esportius amb aquests recordatoris, motiu pel qual es crearà una subcomissió de treball.

DOSSIER INFORMATIUUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.