L’FCF implementa el projecte Playmakers a tres escoles catalanes
Futbol Femení | 07/02/2023
La iniciativa de UEFA ja s’està posant en pràctica a dues escoles del Baix Llobregat i a una del Vallès Occidental. L’FCF és una de les federacions territorials pionera en promoure a les escoles la pràctica del futbol i futbol sala entre nenes de 5 a 8 anys.
L’FCF implementa el projecte Playmakers a tres escoles catalanes

La Federació Catalana de Futbol, juntament amb altres 12 federacions territorials de l'estat, és pionera en l'arrencada del projecte ‘Playmakers’. Es tracta d’una iniciativa de la UEFA i Disney, juntament amb la RFEF, amb l’objectiu d'introduir en la pràctica del futbol i futbol sala nenes d'entre 5 i 8 anys d'edat, a través de jocs i explicar històries divertides i motivadores, de forma segura, recorrent a la màgia del planeta Disney.

La directora de l’Escola Estel, de Molins de Rei, Vanesa Muñoz, comenta que “per a l’escola és una oportunitat d’entrar en un nou projecte esportiu per fomentar els hàbits esportius i saludables entre les nenes més petites”. A la vegada, la tutora d’educació primària de l’Escola Les Vinyes, de Castellbisbal, Sonia Guerrero, explica que “normalment el futbol és un esport que està dominat per nens i al pati de l’escola es veu, qui juga a futbol són els nens. El fet de fer aquesta extraescolar, però, ajuda que les nenes del centre s’apoderin, guanyin terreny i estiguin més confiades amb un joc de pilota com és el futbol”.

Per la seva part, la responsable del projecte Playmakers a l’Escola Les Vinyes, Cristina Serrano, afirma que “les nenes estan súper contentes, estan descobrint el futbol des d’una altra perspectiva, que és entre nenes, companyes, d’altres cursos i no amb els nens, com passa a les hores de pati. Realment, estan descobrint un nou món”.

L’ex jugadora de la Selecció Catalana sub 18 femenina i monitora Playmakers, Paula López, argumenta que “la iniciativa és de UEFA i implementa els contes Disney, els quals són el fil conductor d’una feina que nosaltres volem treballar a l’escola. I és que volem que les nenes s’atreveixin a fer esport, a jugar en equip i, sobretot, a introduir-se en el món del futbol i futbol sala sense cap tipus de por”.

El director de l’Escola d’Entrenadors de l’FCF i la RFEF, Israel López, detalla que “es tracta d’incentivar la participació d’unes nenes per a que es converteixin en jugadores, però que a la llarga també puguin esdevenir formadores o entrenadores. Volem que les entrenadores que tenim ara siguin un reflex per a elles”.

A banda de les dues escoles mencionades, hi ha una tercera a Cervelló -Escola Santa Maria de Cervelló- i totes tres han estat les primeres en desenvolupar el programari de 'Playmakers'. La iniciativa es desenvoluparà al llarg del curs escolar 2022-2023, a càrrec de dues monitores especialitzades, que s'han format en les sessions teòriques i pràctiques que han tingut lloc a la RFEF, on s'han reunit un total de 27 monitores i 25 nenes d'entre 5 i 8 anys d'arreu de l'estat.

En aquest programa, dirigit a menors que actualment no juguen a futbol o futbol sala, es treballen jocs amb pilota amb algunes de les tècniques narratives utilitzades en els contes i pel·lícules de Disney. L’objectiu és jugar i tenir el primer contacte amb la pilota per descobrir les seves habilitats i divertir-se, aconseguint la formació de nenes amb vides saludables i que escullin el futbol o futbol sala com a activitat esportiva. La finalitat de la iniciativa és augmentar la participació femenina en el futbol i futbol sala, de la mà d'altres iniciatives que ja es troben implementades i en ple desenvolupament, com ara la campanya #Orgullosa de l'FCF.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.