L'FCF i Mossos treballen en la presència policial preventiva als camps de futbol
Notícies Generals | 31/01/2023
Ambdues entitats, juntament amb la DGAS, fan balanç comú de l’acció conjunta fins al moment, i planifiquen les actuacions en comú a seguir fins a final de temporada.
L'FCF i Mossos treballen en la presència policial preventiva als camps de futbol

La Federació Catalana de Futbol, la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra i la Direcció General de l’Administració de Seguretat (DGAS) han mantingut una nova reunió de coordinació a la seu central de l’FCF, a Barcelona. Durant la trobada, s’ha realitzat una anàlisi dels fets més rellevants de la present temporada, i s’ha realitzat un seguiment de l’evolució que està tenint la col·laboració entre totes les entitats, amb la campanya #JoJugoNet.

Així doncs, en la reunió s’han repassat els protocols establerts entre l'FCF, els Mossos d’Esquadra i la DGAS, fent balanç de l’acció conjunta fins al moment, a més de planificar les actuacions en comú a seguir fins a final de temporada.

Més presència d'efectius policials i observadors federatius en partits d'alt risc

D'aquesta manera, se segueix treballant en la presència policial preventiva en aquells encontres on es considera que hi pot haver risc d’incidents. Les peticions s'han incrementat un 63% respecte la temporada passada, especialment en els partits de les categories amateur masculí i juvenil. 

També ha augmentat molt notablement la presència d'observadors federatius, passant de les 150 actuacions de la temporada 2020-2021 a les 675 el curs passat, el 2021-2022. Això suposa un creixement del 350% i un sobrecost en el pressupost federatiu de gairebé 30.000 euros.

Altres actuacions seran demanar formalment a la Comissió contra la Violència en Espectacles Esportius de Catalunya, organisme que depèn de la Generalitat i que compta amb representació, entre d'altres, de l'FCF, que reprengui les seves reunions de seguiment, pausades des d’abans de l’esclat de la Covid-19.

Tanmateix, en les pròximes setmanes es reforçarà la presència de la campanya #JoJugoNet a través dels comptes oficials a les xarxes socials.

Estrènyer el cerc als espectadors violents

Durant la jornada de treball, alhora, s’ha valorat especialment el salt qualitatiu en la col·laboració interinstitucional per identificar i sancionar els espectadors violents. L'any 2022, la DGAS va imposar 41 sancions de prohibició d'accés a recinte esportiu a espectadors que haurien incomplert la normativa esportiva catalana, les quals es notifiquen a tots els clubs catalans de futbol i futbol sala, a través de l'FCF, com a part d'execució de la sanció.

D'aquesta manera, hi ha més alertadors que poden avisar a les autoritats si detecten un incompliment d'una sanció d'accés a recinte esportiu. Aquesta acció pot comportar-li a l'infractor multes econòmiques de fins a 60.000 euros i la prohibició d'accés a un recinte esportiu per un temps de fins a quatre anys.

En aquesta trobada han estat presents el secretari general de l’FCF, Oriol Camacho; el coordinador de l’Esport dels Mossos d’Esquadra, l’intendent Josep Saumell; el mosso Antoni Sarria i el caporal Jordi Garcia, de l'Oficina de l'Esport dels Mossos d'Esquadra; la subdirectora General de Seguretat Interior, Encarna García; la cap del Servei de Protecció de la Seguretat Ciutadana, Mari Pau Martí, i Mònica Guanter i Maria Eugènia Franco, del Servei de Protecció de la Seguretat Ciutadana. Per part de l'FCF, també hi han assistit la responsable del departament de Competició, Marta Puiggarí; i la cap del departament de Secretaria, Cristina Nonell.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.